Helgens godbit: Oreokake!

Oreokaken har fått sin velfortjente status i USA, og nå har den endelig også kommet til Norge. Vi serverer deg den enkle oppskriften!

Publisert Oppdatert
450 g Oreo Cookies (eller annen sjokoladekjeks med fyll)
100 g smeltet smør
2 pk Tine kremost naturell (eller 1 pk Philadelphia 225 g) - myknet
2,5 dl melis
3,5 dl piska krem
2,5 spiseskjeer sukker
1 pose Toro sjokolademousse
3 dl melk til moussen

1/4 del av oreo kjeksene legges for seg i seg i en skål og brekkes opp i småbiter. Hakk resten av kjeksen opp i bittesmå biter. Smelt smøret, og bland med kakesmulene. Ha massen over i en rund kakeform (24 centimeter).

Bland kremosten sammen med melis, og pisk med håndmixer til blandingen er luftig og kremet. Bland i sukkeret, og vend forsiktig inn halvparten av den stivpiskede kremen. Smør massen over kjeks/smør-blandingen i formen. Ha over halvparten av kjeksbitene du har satt til side. Sett i kjøleskap i 30 minutter.

Lag sjokolademoussen etter anvisning på pakken. Rør inn de siste kakebitene i moussen. Smør massen over kaken og sett i kjøleskap i 1 time. Legg et lag med krem på toppen, og pynt med sjokoladesaus.

Avkjøl ytterligere noen timer, la den gjerne stå over natten. i_191806

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen