Helgens godbit: Krydderpærer

Julen nærmer seg, og denne helgens godbit er en skikkelig juledessert. Krydderkokte pærer med kanel og vanilje smaker nydelig, vel bekomme!

Publisert Oppdatert
6 pærer
1 liter vann
600 g sukker
1 stk vaniljestang
1 stk kanelstang
Litt sitronsaft

Ha vann, sukker, vaniljestang og kanelstang i en gryte, varm opp. I mellomtiden skreller du pærene, men la stilken være på. Skjær av litt av den butte enden slik at pærene kan stå.

Legg pærene i sukkerlaken, la koke opp, og la småkoke/trekke i ca 1 time, til de er møre og gjennomkokte.

Avkjøl pærene i laken, og server med friske bær og pisket krem eller vaniljeis. En skikkelig juledessert!

Foto: Matprat.no. i_235815

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen