Helgens godbit: Kirsebærkake

Høsten nærmer seg, og trærne kan høstes for plommer og kirsebær. Helgens godbit er en nydelig kirsebærkake. God alene, eller med is til!

Publisert Oppdatert
30 kirsebær
100 g smør eller margarin, smeltes
3 egg
2,5 dl sukker
1 ts vaniljesukker
2 dl hvetemel

Vssk plommene, del de i fire og ta ut stenene. Smør en liten rund form med formfett eller smør, og dryss hvetemel i bunnen og langs kantene. Legg plommene i et mønster i formen.

Vask kirsebærene, del de i 2 og ta ut stenene. Smør formen og dryss hvetemel i bunnen og kantene på formen. Legg kirsebærbitene i et mønster i formen.

Visp eggedosis av sukker og egg. Vend inn siktet hvetemel og vaniljesukker. Ha i smeltet smør.

Hell røren forsiktig over i formen. Stek kaken på 175 grader i 34-40 minutter. Avkjøl før du hvelver kaken ut av formen.

Pynt med siktet melis, og ha gjerne vaniljeis eller pisket krem til. i_188883

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen