Helgens godbit: Karamellpudding

Denne helgens godbit er en skikkelig juleklassiker. Hjemmelaget karamellpudding tar riktignok litt tid å lage, men denne oppskriften er både enkel og god.

Publisert Oppdatert
8 ss sukker (til karamell)
2 ½ dl kremfløte
2 ½ dl matfløte
50 g sukker
1 vaniljestang eller 1 ss vaniljesukker
4 egg

Sett en 1 liters form på en middels varm plate, tilsett sukkeret. La sukkeret smelte, men ikke rør i formen. Det tar litt tid, så vær tålmodig. Etter hvert som sukkeret karamelliseres, vend på formen slik at sukkeret blir jevnt smeltet. Drei til slutt på formen slik at karamellen blir jevnt fordelt. Sett til avkjøling.

Kok opp fløte, sukker og vanilje. Avkjøl og bland inn halvpisket egg. Eggene må ikke vispes for mye, for da blir puddingen hullete. Sil blandingen over i formen. Stek puddingen i vannbad på nederste rille i ovnen på 120 grader i ca 2 timer.

Avkjøl i formen i minst 1 døgn. Løsne puddingen med en skarp, varm kniv, og velg over på et fat. Karamellsausen som er igjen i formen serveres ved siden av.

i_233450

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen