Helgens godbit: Jordbærkake
Denne helgens godbit er både mektig og frisk på en gang. En jordbærkake med fløte, rømme, gele og friske bær er den ultimate sommerdessert. Her får du oppskriften!
Jordbærkake
250 g. søt havrekjeks/Digestive (knuses)
110 g. smør (smeltes)
50 g. hasselnøttkjerner (males grovt)
2 pk. bringebær (eller jordbær) gelè
1/4 l. fløte (piskes)
2 beger lettrømme
100 g. melis
1 ts. vaniljesukker
Sett en rund kakeform (24/26 cm.) på ønsket serveringsfat (kun ringen rundt). Trykk deigen ut direkte på fatet.
1 pk. bringebær (eller jordbær) gelè lages . Bruk halv mengde vann!!!
Settes i kjøleskapet til den er halvstiv.
Rømme, melis og vaniljesukker vendes forsiktig inn i kremen.
Når geleèn er halvstiv blandes den med kremen. Blandingen has på bunnen og settes inn i kjøleskapet. La stå kjølig til den har stvinet.
Lag en ny pakke gelè (bringebær eller jordbær) med halv mengde vann. 1-2 kurver jordbær has oppå kaka, og geleèn helles over. Avkjøl, og server gjerne med friske bær ved siden av.
Foto: dreamstime.com
250 g. søt havrekjeks/Digestive (knuses)
110 g. smør (smeltes)
50 g. hasselnøttkjerner (males grovt)
2 pk. bringebær (eller jordbær) gelè
1/4 l. fløte (piskes)
2 beger lettrømme
100 g. melis
1 ts. vaniljesukker
Sett en rund kakeform (24/26 cm.) på ønsket serveringsfat (kun ringen rundt). Trykk deigen ut direkte på fatet.
1 pk. bringebær (eller jordbær) gelè lages . Bruk halv mengde vann!!!
Settes i kjøleskapet til den er halvstiv.
Rømme, melis og vaniljesukker vendes forsiktig inn i kremen.
Når geleèn er halvstiv blandes den med kremen. Blandingen has på bunnen og settes inn i kjøleskapet. La stå kjølig til den har stvinet.
Lag en ny pakke gelè (bringebær eller jordbær) med halv mengde vann. 1-2 kurver jordbær has oppå kaka, og geleèn helles over. Avkjøl, og server gjerne med friske bær ved siden av.
Foto: dreamstime.com