Helgens godbit: Gulrotkake!

Det er lite som er så godt som en skikkelig saftig gulrotkake med fløyelsmyk osteglasur. Vi serverer deg forumbrukernes favorittoppskrift, en ordentlig gourmetversjon!

Publisert Oppdatert
2 egg
2 dl sukker
2 dl hvetemel
1 ts natron
1 ts vaniljesukker
1 ts kanel
½ ts revet muskat
1 ts kardemomme
½ ts ingefær
1 dl soyaolje
4 dl grovt revne gulrøtter

Glasur:

50 g naturell kremost
30 g mykt smør
1 ts vaniljesukker
2 dl melis


Visp eggedosis. Band alt det tørre og rør det inn i eggedosisen. Bland inn olje og revne gulrøtter. Hell deigen i en smurt form (24 cm), stek kaken på nederste rille ved 175 grader i 35-45 minutter.

Bland sammen ost og smør, rør inn vaniljesukker og melis. Smør glasuren på den avkjølte kaken og lag mønster med en gaffel.

Velbekomme!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen