Helgens godbit: Eplepai!

Det er nå at eplene er aller best. Enten du har epletre i hagen eller du sanker i butikken er denne eplepaien med vaniljekrem verdt å prøve.

Publisert Oppdatert
Paibunn:
200 g siktet hvetemel
150 g smør
ca. 2 ss vann

Vaniljekrem:
4 dl melk
1 vaniljestang
4 eggeplommer
½ dl sukker
1 ss maisennamel

4 epler
2 dl vann
1 dl sukker
1 stk. hel kanel

Tilberedning:

Lag paibunnen ved å smuldre smøret i melet. Tilsett vannet og elt til en fast deig. Du må ikke arbeide med deigen for lenge. Trykk deigen ut i en paiform og prikk godt med gaffel. Stek i ovnen ved 200 °C i ca. 15 minutter, eller til bunnen er svakt gyllen. Avkjøl.

Bland alle ingrediensene til vaniljekremen. Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene som du har i kremen. Rør hele tiden og varm opp til kremen blir passe tykk. Pass på at den ikke koker. Avkjøl i kaldt vann.

Kok opp vann, sukker og kanelstang til eplene. Skrell dem, ta ut kjernehuset og del dem i båter. La eplebåtene trekke i sukkerlaken i et par minutter, til de er så vidt møre. Avkjøl sukkerlaken raskt med eplebåtene i.

Fyll paibunnen med med vaniljekrem og pynt med eplebåter. Dryss litt kanel på toppen. i_196300

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen