Helgens godbit: Eplehorn!

Denne helgens godbit er perfekt høstkos. Lunkne eplehorn med hjemmelaget eplemos, som smaker ekstra godt med en kule vaniljeis til.

Publisert Oppdatert
Eplehorn

25 g gjær
75 g smør
2 dl melk
3 ss sukker
1/4 ts. salt
1/2 egg + 1/2 egg til pensling
ca 7 dl hvetemel

Fyll:

3 epler
4 ss sukker
1\2 dl vann

Kardemomme eller kaneldryss

Smelt smør, hell i melk, og avkjøl blandingen til 37 grader. Bland sukker, salt, tørrgjær og mesteparten av melet. Tilsett smør/melk og egg. Elt deigen til den er jevn og glatt, og la heve til dobbel størrelse.

Mens du venter på at deigen heves lager du eplemosen som skal være fyll i hornene:

Skrell og skjær epler i terninger, ta bort kjernehuset. Ha terningene i en kasserolle sammen med sukker og vann. Kok til eplene er møre og begynner å mose seg. Avkjøl.

Del deigen inn i tre emner, og kjevle hver del ut til en rund leiv på ca 30 centimeter i diameter.

Skjær ut 8 trekanter. Legg litt eplemos + kardemomme/kanel på hver bit, og rull sammen fra den brede enden mot spissen.

La hornene etterheve i ca 30 minutter. Pensle med resten av egget.

Stek hornene midt i ovnen ved 250 grader i ca 6-7 minutter, eller til hornene er gyldne. Best lunkne, men passer fint til frysing. i_216170

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen