Helgens godbit: Daimkake

Denne helgens godbit tar litt tid å lage, men smaker til gjengjeld helt fantastisk.

Publisert Oppdatert
2 eggehviter
1 1/2 dl sukker
1 dl hakkede mandler

Pisk eggehviter og sukker stivt, vend inn nøtter. Bruk bunnen på en kakeform og tegn to sirkler på et bakepapir som du legger på en stekeplate. Fordel marengsen innenfor de to sirklene. Stek på 125-150 grader i ca en time.

4 eggeplommer
120 gr. sukker
8 dl kremfløte
2 doble Daim
2-3 ss kald sterk kaffe

Pisk egg og sukker til eggedosis. Pisk krem av fløten. Bland krem og eggedosis, ha i hakket Daim og kaffe.

Dekk en kakeform med bakepapir. Begynn med krem/eggedosis i bunnen, så et 1 av marengsbunnene, litt mer krem/eggedosis, en bunn og mye krem/eggedosis på toppen. Sett i fryseren i minst 4 timer, men gjerne natten over eller lenger. Ta frem 1/2 time før servering. Pynt med hakket sjokolade.

i_257518

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen