Helgens godbit: Bakt bjørnebærpai

Helgens godbit er en perfekt høstdessert, og er samtidig enkel å lage. Perfekt som avslutning på et bedre måltid, eller bare som deilig kveldskos.

Publisert Oppdatert
Mørdeigbunn:

300 gr. Hv. mel
200 gr. Smør/helst usaltet smør
100 gr. Siktet melis
1 Egg

Alt blandes sammen for hånd, ikke for lenge! Legges kaldt i 1. time til et døgn. Deigen rulles ut, tykkelse etter smak og behag,tynnere jo sprøere bunn. Legges i former og stekes på 200 grader til gyllen farge. Tas ut av forma, kjøles.

Bjørnebær legges i bunnen.

Fyll

100 gram sukker
9 gram smør
100 gram ost gourmet naturell
100 gram egg
40 gram mel

Sukker og smør røres sammen til en klumpfri masse. Resten av ingrediensene røres sammen med massen og øses over paien til kanten. Bakes i ovn på 200 grader i 20-25 min.

i_229541

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen