Helgens godbit: Appelsinkake

Helgens godbit er en bløtkake med appelsinkrem og sjokoladeglasur. Den smaker nydelig, og er i tillegg nesten sukkerfri, så du kan kose deg med god samvittighet!

Publisert Oppdatert
Kakebunn:

3 egg
3 ss. sukker
1 dl. hvetemel
½ ts. bakepulverAppelsinkrem:

Revet skal og saft av 2 appelsiner (ca. 2 dl)
Revet skall og saft av 1 sitron (ca. ½ dl)
2 ts. flytende søtstoff
2 eggeplommer
3 plater gelatin

Sjokoladeglasur:

2 ss. kakao
1 ts. flytende søtstoff
1 ½ dl. vann
2 plater gelatin

Skill eggene, og visp eggehvitene stive. Visp inn sukkeret og visp videre. Vend inn eggeplommene. Vend inn mel og bakeplver, ikke rør for mye. Fyll røren i en smurt rund form og stek kaken nederst i ovnen på 170 grader i ca 40 minutter.

Dersom du ikke får tak i sitroner og appelsiner uten sprøytemidler bør du skrubbe de godt i varmt vann. Riv skallet og press saften. Bland skall,saft, søtstoff og eggeplommer. Klipp opp gelatinplatene og bland dem inn. Varm kremen under omrøring til gelatinen har smeltet. Avkjøl kremen, men rør om av og til.

Visp sammen ingrediensene til glasuren. Klipp opp gelatinplatene og tilsett dem. Varm glasuren til kokepunktet under omrøring. Avkjøl den litt.

Del kaken i to og legg appelsinkrem mellom lagene. Fordel glasuren over kaken og sett den kaldt til glasuren har stivnet. Pynt med siktet melis, og ha gjerne rensede appelsinbåter og mynteblader.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning