Festlige drinker!

Start helgen med noe friskt og sprudlende!

Publisert Oppdatert
Enten du skal invitere venninner på kosekveld, eller ha huset fullt av fjerne og nære; gode drinker hører til i selskapet.

Miks i vei

 • Bellini

En klassisk champagnedrink. Den ekte Bellini stammer fra Harry's Bar i Venezia, som bruker ferskenpurè i stedet for juice. Oppkalt etter den venetianske renessansemaleren Bellini.

Slik gjør du: Hell 4 cl ferskenjuice i et champagneglass. Fyll på med musserende hvitvin. Har du ekte champagne bruker du det, da blir drinken enda bedre!

 • Gimlet Cocktail

  Drinken er oppkalt etter sir T.O Gimlet, skipslege ved den britiske flåten på slutten av 1800-tallet. Han brukte drinken som en kur mot skjørbuk og malaria.

  Slik gjør du: 4 cl gin og 4 cl Rose's Lime i en shaker. Rist med is, og sil det over i et avkjølt cocktailglass. Pynt med en limeskive.

 • Daiquiri

  Drinken ble oppfunnet på begynnelsen av 1900-tallet av gruveingeniøren Jenning Cox, som arbeidet på stedet Daiquiri på Cuba.

  Slik gjør du: 4-5 cl lys rom, 2-3 cl limejuice og 1 cl sukkerlake i en shaker. Rist ingrediensene kraftig med is. Sil det over i et avkjølt cocktailglass.

 • Cosmopolitan

  "Cosmoen" ble skapt i New York så sent som på 1990-tallet og ble skikkelig kjent gjennom TV-serien "Sex-og singelliv" siden den er Carries favorittdrink.

  Slik gjør du: Mål opp 4 cl sitronvodka, 2 cl Cointreau, 4 cl tranebærjuice og eventuelt litt limejuice. Rør med is, og sil det over i et nedkjølt cocktailglass.

 • Bronx Cocktail

  Den ble skapt i 1906 av bartenderen Johnny Solon ved det legendariske Waldorf Astoria i New York.

  Slik gjør du: Mål opp tre cl gin, 1,5 cl rød vermut, 1,5 cl hvit tørr vermut og 1,5 cl appelsinjuice i en shaker. Rist med is, og sil drinken over i et avkjølt cocktailglass. Pynt med en appelsinskive.

  Alkoholfritt

 • Organic Sparkling Ginger

  Dette er en kullsyreholdig drink på lekker, sølvfarget boks som inneholder eple, druer, sitron og ingefær. Det er en kakseaktig brus laget av økologisk ingefær. Et kult alkoholfritt alternativ som kjøpes på helsekostbutikker.

 • Ramlösa eller Farris

  Naturlig kullsyreholdig mineralvann som passer når som helst. Glassflasken er den fineste, og den naturelle varianten er best å satse på. Smaksett med frisk sitron, agurk eller mynte hvis du vil piffe den opp.  Kilde: Karina Ericsson Wärn og Lotta Kühlhorn, "Hverdagsluksus", Pantagruel Forlag, 2006

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning