Dronning Maud Pudding

Kjempegod festdessert som ble komponert i anledning Dronning Mauds besøk i Haugesund for mange år siden. Den står som regel på menyen både i bryllup og konfirmasjon, og på andre store dager!

Publisert Oppdatert
Dronning Maud Pudding (4-6 pers)

Ingredienser:
1 plate mørk kokesjokolade
5 plater gelatin
5 egg
5 ss sukker
5 dl kremfløte

Riv eller hakk sjokoladen opp. Den kan gjerne kjøres i food prosessor til veldig finhakket. Legg gelatinen i bløt i kaldt vann noen minutter. Visp egg og sukker hvitt og luftig. Visp fløten og bland forsiktig med eggedosisen.

Hell vannet fra gelatinen og smelt den i ca. 2 ss kokende vann. Hell gelantinen i en tynn stråle inn i kremblandingen. Visp godt, så du unngår klumper av gelantin. Jeg bruker gjerne mixmaster / håndmikser på svak styrke, mens jeg rører forsiktig rundt. Ikke for lenge!

Legg fromasj og sjokolade lagvis i en glassbolle; et lag med revet / hakket sjokolade i midten, og resten oppå. Rikelig med sjokolade!

Sett kaldt i minst 2 timer eller natten over. Desserten kan gjerne lages et døgn i forveien om nødvendig!

Dronning Maud Pudding serveres med kransekakestenger ved siden av, eller bare som den er!

NB:Oppskriften kan ganges opp til ønsket mengde! Legg merke til at alt går i samme antall! 6 egg og 6 dl. kremfløte gir f.eks. to dessertskåler i vanlig størrelse, så det blir ganske rikelig! Mange oppskrifter på denne desserten er oppgitt med eggeplommer, men min erfaring er at det å bruke hele egg gir en luftigere og mer kremet konsistens.

Lykke til!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning