De beste sommerdessertene
Visste du at det er fullt mulig å legge desserten på grillen? Eller lage din egen is av frukt på 1-2-3? Vi gir deg gode tips på sommerlige og gode desserter.
Hurtigis
Tidsforbruk: under 20 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 1
Ingredienser:
500 g jordbær, evt. mango eller kiwi
1 dl kremfløte
1 stk. egg
ca 3 ss melis (etter smak)
Fremgangsmåte:
Legg jordbær eller biter av frukt utover på et brett som er dekket med plastfolie og sett brettet i fryseren i minst 1/2 time. Ha frosne bær eller frukt og melis i en matprosessor og kjør til frukten er knust. Ha i egg og kremfløte mens maskinen går. Kjør til en kremet konsistens på iskremen.
Isen må spises med det samme.
Lune pannekaker med is og bær
Tidsforbruk: 40 - 60 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4
Ingredienser:
Pannekaker:
3 dl hvetemel
5 dl melk
½ ts salt
4 stk. egg
smør til steking
ca. ½ l vaniljeis
ca. 2 ½ dl blåbær eller bærblanding
Fremgangsmåte:
Ha mel i en bolle og hell i ca. 1/3 av melken. Visp til en klumpfri deig eller røre. Forsett og spe til all melken er tilsatt. Pisk inn eggene. La røren stå og svelle 1/2 time.
Stek tynne pannekaker og hold dem lune. Server pannekakene med iskrem og bær.
Lun fruktsalat med råkrem
Tidsforbruk: under 20 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4
Ingredienser:
3 stk. eple
3 stk. appelsin
2 stk. banan
4 ss rosiner
4 ss grovhakkede mandler
1 dl likør
Råkrem:
3 stk. eggeplomme
3 ss sukker
2 ½ dl kremfløte
Fremgangsmåte:
Del frukten opp i biter og fordel den på 6 aluminiumsfolieark. Dryss over rosiner, nøtter og hell over likør. Brett aluminiumsfolien sammen, pass på at skjøten kommer slik at den deilige fruktsaften ikke renner ut. Legg fruktpakken på grillen i 4-6 minutter.
Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker. Rør forsiktig inn pisket krem. Råkrem bør serveres forholdsvis nylaget.
Serveres sammen med råkrem eller is.
Tips: Skal du lage kremen på forhånd, kan du tilsette et par plater gelatin. Da vil kremen holde seg.
Oppskriftene er levert i samarbeid med www.mat.no.
Denne saken ble første gang publisert 08/08 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.