Dagens rett: Sitron- og marengspai
Søtt og syrlig i skjønn forening.
125 g smør
4 dl hvetemel
100 g hakkede hasselnøtter
1 stk egg
Sitronkrem:
2 stk sitron
4 stk eggeplomme
2 ½ dl sukker
125 g smør
Marengs:
5 stk eggehvite
3 dl sukker
50 g mandelflak
Slik gjør du:
1. Smuldre smør og mel med finhakkede hasselnøtter. Bland inn egg og sett deigen kjølig i ca. 30 minutter.
2. Trykk deigen ut i en paiform. Prikk paiskallet med en gaffel og forstek det ved 200 °C i ca. 10 minutter.
3. Vask sitronene godt, og riv skallet fint. Press ut saften og bland alt sammen med eggeplommer og sukker i en liten kjele.
4. Smelt smøret og bland det inn i eggeblandingen. Varm blandingen over middels varme til den tykner. Pass på, den skal ikke koke! Hell kremen i det avkjølte paiskallet fordel den jevnt.
5. Stivpisk eggehviter og dryss sukker over. Pisk videre til marengsen er stiv og blank. Bre marengsen forsiktig på toppen av sitronkremen og strø mandelflak på toppen. Øk varmen i stekeovnen til 220 °C og stek paien i 8-10 minutter til marengsen er gyllen.
4 dl hvetemel
100 g hakkede hasselnøtter
1 stk egg
Sitronkrem:
2 stk sitron
4 stk eggeplomme
2 ½ dl sukker
125 g smør
Marengs:
5 stk eggehvite
3 dl sukker
50 g mandelflak
Slik gjør du:
1. Smuldre smør og mel med finhakkede hasselnøtter. Bland inn egg og sett deigen kjølig i ca. 30 minutter.
2. Trykk deigen ut i en paiform. Prikk paiskallet med en gaffel og forstek det ved 200 °C i ca. 10 minutter.
3. Vask sitronene godt, og riv skallet fint. Press ut saften og bland alt sammen med eggeplommer og sukker i en liten kjele.
4. Smelt smøret og bland det inn i eggeblandingen. Varm blandingen over middels varme til den tykner. Pass på, den skal ikke koke! Hell kremen i det avkjølte paiskallet fordel den jevnt.
5. Stivpisk eggehviter og dryss sukker over. Pisk videre til marengsen er stiv og blank. Bre marengsen forsiktig på toppen av sitronkremen og strø mandelflak på toppen. Øk varmen i stekeovnen til 220 °C og stek paien i 8-10 minutter til marengsen er gyllen.
Denne saken ble første gang publisert 16/04 2011, og sist oppdatert 30/04 2017.