Dagens rett: Persiske kyllingfileter
Denne spennende kyllingretten er perfekt å grille, men kan også lages i stekepanne.
Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 3
Ingredienser:
4 stk. kyllingfilet
saften av 1 stk. sitron
2 ss olivenolje
1 ts malt kanel
½ ts gurkemeie
salt og pepper
Yoghurtdipp:
1 beger matyoghurt
1 stk. vasket og tørket sitron
ca. 3 ss flytende honning
4 båt hvitløk med skall
salt og kvernet pepper
Fremgangsmåte:
Bland sammen ingrediensene til marinaden, legg kyllingfiletene i en plastpose og hell marinaden over. Knyt igjen og gni marinaden godt inn i kjøttet. Legg posen i kjøleskapet i 4 timer eller over natten.
Del sitronen i to og legg den på grillen eller i en varm stekepanne. La den ligge til den er myk og nesten svart under. Avkjøl og press ut saften.
Legg hvitløkbåtene i ovnen ved 180 ¿C til de er helt myke, ca. 15-20 minutter. Klem innholdet ut på en asjett og finmos dem. Bland sitronsaft og hvitløk inn i yoghurten og smak til med honning, salt og pepper.
Ta kyllingfiletene ut av posen og tørk av marinaden. Grill filetene 5-7 minutter på hver side, til de er gjennomstekte.
Server filetene med grillede grønnsaker, yoghurtdipp og ferskt brød.
- Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.
Denne saken ble første gang publisert 28/06 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.