Dagens rett: Lammegryte
Med en litt annerledes vri.

Fårikålkjøttet kan gjerne brukes til andre retter enn nasjonalretten. Prøv denne gode gryta med tomater og oliven.
Porsjoner: 4
Ingredienser
Porsjoner: 4
Ingredienser
- 1 ½ kg fårikålkjøtt
- 3 ss olje
- 2 stk løk
- 3 båt hvitløk
- 1 boks hakkede hermetiske tomater
- 3 dl vann
- 1 ts salt
- 1 ½ ts pepper
- 1 ts tørket timian
- 1 ss kapers
- 10 stk sorte oliven
- 10 stk grønne oliven
- ½ stk rødløk
- 2 ss hakket frisk mynte
- Slik gjør du
1. Brun kjøttet i olje. Hakk løk og hvitløk og la den surre med i noen minutter.
2. Ha i tomater, vann, salt, pepper og timian og la trekke på svak varme i ca. 60 minutter eller til kjøttet begynner å løsne fra bena.
2. Dryss over kapers, finhakket rødløk, oliven og mynte.
Server gjerne lammegryta med flatbrød, gode mandelpoteter og rømme.
Oppskriften er hentet fra Matprat.no