Dagens rett: Lammefilet
Gourmetmat på enkelt vis!
Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 4
Ingredienser:
800 g ytrefilet av lam
½ ts salt (evt.maldonsalt)
½ ts nykvernet pepper
2 stilk frisk rosmarin
2 ss smør til steking
Saus:
6 dl vann /stekesjy
1 ½ ss maisstivelse (maizena)
½ ts salt
½ ts pepper
400 g skogsopp
2 stilk frisk rosmarin
½ ts salt (evt.maldonsalt)
½ ts nykvernet pepper
2 ss smør til steking
800 g partypotet /småpotet
½ ts salt (evt.maldonsalt)
2 ss smør til steking
Fremgangsmåte:
1. Kok potetene.
2. Ha salt og pepper på filetene og brun dem raskt på sterk varme, sammen med rosmarin. Sett i et steketermometer og etterstek dem i ovnen på 125 grader til kjøttet har 65 grader kjernetemperatur. Kok ut stekepannen med halvparten av vannet til sausen.
3. Stek soppen i margarin med salt, pepper og rosmarin. Kok ut stekepannen med resten av vannet.
4. Ha utkoket over i en kjele. Rør maizena ut i litt kaldt vann og hell over i kjelen under omrøring. Kok opp på ny og smak til med salt og pepper.
5. Stek potetene raskt i en stekepanne til de er gylne. Strø over salt.
- Dagens rett er levert av Mat.no.