Dagens rett: Laks i wok
Sunn mat full av deilige smaker.

Her er en lynrask fiskerett med smaker som minner om ferietider. Laks får man tak i hele året og er en fisk som man kan variere i det uendelige.
Porsjoner: 4
Ingredienser:
Porsjoner: 4
Ingredienser:
- 600 g laksefilet i terninger
- 4 stk vårløk i skiver
- 1 stk rød paprika i strimler
- 1 stk rødløk i båter
- 3 båt finhakket hvitløk
- 4 stk frisk sjampinjong i båter
- 4 stk rød cherrytomat delt i to
- 1 boks hermetiske bambusskudd
- 3 ss soyasaus
- 1 ss sitronsaft
- 1 ss revet frisk ingefær
- 4 ss olje til steking
- Woksaus:
- ½ dl soyasaus
- 1 dl fiskebuljong (utblandet)
- ½ ts maisstivelse (maizena)
- Slik gjør du:
1. Mariner lakseterninger i soyasaus, sitronsaft og revet ingefær i 10 minutter.
2. Stek fiskebitene til de er gylne på alle sider. Legg til side.
3. Wok alle grønnsakene på høy varme i noen minutter. Legg fiskebitene tilbake i woken.
4. Bland sammen alle ingrediensene til sausen og hell denne over retten.
Server med kokt ris.
Oppskriften er hentet fra Matprat.no