Dagens rett: Krydrede kjøttboller
Eksotisk vri på kjent favoritt.

Lag dine egne kyllingkjøttboller med god kryddersmak og server i tomatsaus.
Porsjoner: 4
Ingredienser:
Kjøttboller:
Porsjoner: 4
Ingredienser:
Kjøttboller:
- 3 båt hvitløk
- 50 g sjalottløk
- 400 g kyllingkjøttdeig
- 1 ½ ts salt
- 2 ss strøkavring
- 1 ts malt koriander
- 1 ts revet muskatnøtt
- 1 ts malt spisskummen
- ¼ ts malt kanel
- 1 stk egg
- 2 ss olivenolje
- Tomatsaus:
- 2 ss olivenolje
- ½ stk løk
- 2 båt hvitløk
- 1 boks hermetiske tomater
- 1 ss tomatpuré
- 2 dl vann
- ½ stk hønsebuljongterning
- ½ ts kajennepepper
- ca. 1 ts sukker
- salt og pepper
- Slik gjør du:
1. Finhakk løk og hvitløk. Kna kjøttdeigen seig med salt og bland inn resten av ingrediensene.
2. Form små boller med teskje og stek dem i olje på middels varme til de er gylne.
3. Finhakk løk og hvitløk og fres den i olje til den er blank og myk. Tilsett resten av ingrediensene og kok i ca. 15 minutter. Smak til med mer krydder om nødvendig.
4. Hell sausen over kjøttbollene, og strø hakkede friske urter på toppen.
Oppskriften er hentet fra Matprat.no