Dagens rett: Kremet kyllingsuppe
Varmende suppe smaksatt med ramsløk.
Tidsforbruk: under 20 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4
Ingredienser:
1 liten purre i biter
2 båt revet hvitløk
ca. 400 g potet i biter
200 g knollselleri (sellerirot) i biter
1 l kyllingkraft eller hønsebuljong
2 dl kremfløte eller crème fraîche
salt og kvernet pepper
¼ stk purre i strimler
ca. 1 ss ramsløk (på glass)
2 stk kyllingfilet i strimler
Fremgangsmåte:
1. Vask purren godt og del den i biter. Surr purre og hvitløk i litt smør. Tilsett poteter og sellerirot og hell over kraft. Kok til det er mørt.
2. Ha alt over i en matprosessor og kjør suppen glatt. Sil suppen hvis ønskelig og tilsett fløte. Kok opp og smak til med salt, kvernet pepper og eventuelt litt mer buljong.
3. Skjær kyllingfileten i strimler og la dem trekke i suppen noen minutter.
4. Hell suppen i serveringsboller og legg i noen kyllingstrimler. Drypp over litt ramsløkolje og pynt med friterte purrestrimler.
Server med godt brød.
Tips for variasjon: Liker du smaken av karri kan du tilsett litt grønn karripasta og erstatte det meste av fløten med kokosmelk.
- Dagens rett er levert i samarbeid med Mat.no.