Dagens rett: Kalkunbiff med mais og bakt potet
Supergodt dagen derpå.

Du får delikate kalkunbiffer som er ypperlig på grillen ved skjære kalkunfilet i skiver og surre en baconskive rundt hver biff. Grilltiden varierer med tykkelsen på biffene og varmen på grillen.
Porsjoner: 4
Ingredienser
Porsjoner: 4
Ingredienser
- 1 stk kalkunfilet, ca. 750 g
- 150 g bacon
- Marinade:
- 1 dl olje
- litt pepper
- 4 båt knust hvitløk
- saften fra 1 stk sitron
- 3 ss hakket frisk timian eller andre urter
- Tilbehør:
- 4 stk maiskolbe
- 4 stk potet
- Slik gjør du
1. Bland sammen ingrediensene til marinaden.
2. Del kalkunfileten i passe tykke biffer, hell over marinaden og sett kaldt noen timer.
3. Forkok potetene i ca. 20 minutter og pakk dem inn i folie. Legg en skive bacon rundt hver kalkunbiff og fest med en tannstikker.
4. Legg bakepoteter og maiskolber på grillen og snu noen ganger underveis. Grill kalkunbiffene i 5-8 minutter på hver side. Grilltiden varierer med tykkelsen på kalkunbiffene.
Server grillet kalkunbiff med maiskolber og bakt potet med for eksempel urtesmør.
Oppskriften er hentet fra Matprat.no