Dagens rett: Kalkunbiff med mais og bakt potet

Supergodt dagen derpå.

Dagens rett: Kalkunbiff med mais og bakt potet
Publisert Sist oppdatert
Du får delikate kalkunbiffer som er ypperlig på grillen ved skjære kalkunfilet i skiver og surre en baconskive rundt hver biff. Grilltiden varierer med tykkelsen på biffene og varmen på grillen.

Porsjoner: 4

Ingredienser
  • 1 stk kalkunfilet, ca. 750 g
  • 150 g bacon
  • Marinade:
  • 1 dl olje
  • litt pepper
  • 4 båt knust hvitløk
  • saften fra 1 stk sitron
  • 3 ss hakket frisk timian eller andre urter
  • Tilbehør:
  • 4 stk maiskolbe
  • 4 stk potet
  • Slik gjør du

    1. Bland sammen ingrediensene til marinaden.

    2. Del kalkunfileten i passe tykke biffer, hell over marinaden og sett kaldt noen timer.

    3. Forkok potetene i ca. 20 minutter og pakk dem inn i folie. Legg en skive bacon rundt hver kalkunbiff og fest med en tannstikker.

    4. Legg bakepoteter og maiskolber på grillen og snu noen ganger underveis. Grill kalkunbiffene i 5-8 minutter på hver side. Grilltiden varierer med tykkelsen på kalkunbiffene.

    Server grillet kalkunbiff med maiskolber og bakt potet med for eksempel urtesmør.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no