Dagens rett: Kalkun- og lakseflette
Laks og kalkun fungerer godt sammen!
Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 5
Ingredienser:
1 stk. kalkunfilet, ca. 750 g
500 g laksefilet
2 ss olje
6 ss frisk dill eller andre urter
1 stk. rød chili
salt og pepper
Wokgrønnsaker:
½ stk. savoykål
18 stk. frisk grønn asparges
1 stk. rødløk
3 ss nøtte- og frøblanding til salater
1 ts maldonsalt (flaksalt)
Fremgangsmåte:
Skjær kalkunfileten i 10 tynne strimler og laksefileten i 5 strimler. Pensle 5 kalkunstrimler med olje og rull dem i krydder. Lag fletter med en laksestrimmel, en kalkunstrimmel og en kalkunstrimmel med krydder. Endene festes med en tannpirker. Stek flettene forsiktig i panne med smør og stek videre i ovn på 160 °C i ca. 15 minutter, avhengig av størrelse.
Grønnsakene stekes lett i en panne med litt olje. Dryss over salatnøttemix og flaksalt til slutt.
Fletten serveres med kokt ris, søt chilisaus og wokgrønnsaker.
- Dagens rett er levert i samarbeid med www.mat.no.
Denne saken ble første gang publisert 05/10 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.