Dagens rett: Gresk salat
En gresk salat passer til omtrent all slags mat, også som en liten selvstendig smårett med godt brød til.
Tidsforbruk: under 20 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 4
Ingredienser:
4 stk tomat i skiver
1 stk rødløk i ringer eller båter
1 stk slangeagurk i skiver
20 stk sorte oliven
200 g fetaost
1 ss hakket frisk timian
2 ss olivenolje
1 ss grovt havsalt
saften av ½ stk sitron
Fremgangsmåte:
Del tomater i skiver, rødløk i tynne båter eller ringer og agurk i halve grove skiver. Fordel på tallerken og legg over fetaost i biter og sorte oliven.
Strø over frisk hakket timian og hell over god olivenolje.
Drypp over sitronsaft og strø på grovt havsalt til slutt. Server med brød til.
- Dagens rett er levert i samarbeid med Mat.no.
Denne saken ble første gang publisert 19/05 2010, og sist oppdatert 30/04 2017.