Dagens rett: Friterte kyllinglår
God snacksmat til fredagskvelden!
Tidsforbruk: under 20 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4
Ingredienser:
8 stk. kyllinglår naturell
1 pose tempura mix (mel for fritering)
ca. 4 dl vann
olje til fritering
Fremgangsmåte:
Del over kyllinglårene ved leddet. Rør ut melet med vann.
Varm opp olje i en wok eller en egnet gryte. Dypp kyllingbitene først i friteringsrøren og legg dem så forsiktig i den varme oljen. Stek i 6-7 minutter til de er gyllenbrune på farge og kyllingen er gjennomstekt. Pass på å snu stykkene underveis for å få jevn farge.
Anrett kyllingstykkene på fat og pynt med taggete bananblader, tomatrose, koriander, vårløkkrøller og agurkpynt. Spises med ris, salat og søt chilisaus.
Tips:
Du kan ogås bruke ferdig grillede kyllingklubber. Da kan friteringstiden kortes noe ned.
- Dagens rett er levert i samarbeid med www.mat.no.
Denne saken ble første gang publisert 21/11 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.