Dagens rett: Burritos med kyllingkjøttdeig
Gratinerte kyllingburritos er nydelig lørdagsmat.
Tidsforbruk: under 20 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 4
Ingredienser:
400 g kyllingkjøttdeig
½ stk. løk
1 pose tacokrydder
ca. 1 dl vann
1 glass tacosaus
1 boks hermetiske maiskorn, liten boks
1 stk. hakket rød paprika
1 dl revet hvitost
8 stk. hvetetortilla
Guacamole:
1 stk. avocado
litt sitronsaft
1 båt revet hvitløk
litt salt og kvernet pepper
Fremgangsmåte:
Sett stekeovnen på 175 °C og varm tortillaene som anvist på pakken.
Stek kyllingkjøttdeig og løk i litt smør eller olje. Tilsett tacokrydder, vann og tacosaus. Kok i noen minutter. Ha i mais og paprika.
Legg noen skjeer av kyllingfyllet på hver tortilla og rull sammen. Legg dem med skjøten ned på et smurt stekebrett eller i en ildfast form. Dryss over revet ost og gratiner burritosene i ovnen ved 225 °C til osten har smeltet.
Del avokadoen i to og ta ut steinen. Mos med en gaffel og bland inn resten av ingrediensene.
Server kyllingburritos med salat, rømme, tomatsalsa, guacamole og limebåter.
- Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.