Dagens rett: Appelsinmarinert kalkunbiff
Herlig fredagsmat!
Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4
Ingredienser:
4 stk kalkunbiff , evt. kalkunfilet skåret i biffer
ca. 10 stk stjerneløk
Appelsinmarinade:
1 båt hvitløk i skiver
2 ss soyasaus
ca. 2 ss revet frisk ingefær
saft og skall av 1 stk appelsin
3 ss olivenolje
1 stk stjerneanis
Juicekokte knaskerøtter:
1 pose knaskerøtter
ca. 1 dl appelsinjuice
1 stk stjerneanis (kan sløyfes)
litt sukker
salt og kvernet pepper
Rødvinsaus:
1 pk rødvinsaus
litt juice (fra knaskerøttene)
1 ss balsamicoeddik
evt. 1 ss smør
Fremgangsmåte:
1. Bland alle ingrediensene til marianden. Legg kalkunbiffene i appelsinmarinaden. La dem marinere så lenge du har tid eller til neste dag.
2. Ta biffene opp og tørk bort litt av marinaden. Stek kalkunbiff og delte stjerneløk i en panne med litt smør eller olje ca. 2 minutter på hver side. La filetene hvile litt i pannen.
3. Kok opp appelsinjuice, stjerneanis, en liten klype sukker, salt og pepper. Legg i gulrøttene og kok til de er møre.
4. Lag rødvinsaus (enten hjemmelaget eller fra pose), litt juice(fra gulrøttene) og 1 ss balsamicoeddik. Litt kaldt smør røres evt. inn i sausen før servering.
Server kalkunbiff på en seng av juskokte knaskegulrøtter, stekte stjerneløk og lettkokte grønnsaker.
- Dagens rett er levert i samarbeid med Mat.no.