Arkanas mandelpai med kirsebær

Kirsebærsesongen er i gang, og selv om de er gode rett fra treet bør denne mandelpaien definitivt prøves. Hvis du ikke har kirsebærtre så kan moreller også brukes.

Publisert Oppdatert
250 g hvetemel
en knivsodd salt
50 g malte mandler
85 g melis
175 g smør
1 stor eggeplomme
1 ts kaldt vann

500 g store kirsebær uten steiner
2 ss mandelstrimler
2 ts maisenna
1-2 ss brunt sukker

Bland mel, salt, mandler og melis i foodprocessor. Tilsett smør og kjør sammen. Tilsett eggeplomme og vann. Pakk inn og sett kaldt 15 minutter.

Legg en mandelbit i hvert kirsebær og bland bærene med maisenna og sukker.

Del deigen i to, det ene emnet litt mindre enn det andre. Kjevle det minste emnet ut til å passe en 26 cm paiform. Fordel fyllet i en haug på midten, la kantene være fri. Pensle paikanten med kaldt vann.

Kjevle det andre emnet ut til lokk som legges oppå og trykkes mot den våte kanten på bunnen. Stikk et hull i midten av lokket og stek ved 200 grader i 20 minutter. Senk varmen til 180 grader og stek 10 minutter til. Dryss sukker over og server varm eller romtemperert innen et døgn.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen