Månedens forumbruker: Yvonne!

Forumbrukeren Yvonne har mange hemmeligheter. Hun har blant annet en drøvel delt i to, har snakket med Nancy Sinatra på nettet, og har en drøm om å bli lærer.

Publisert Oppdatert
Yvonne har vært registrert som bruker i Kvinneguidens forum lenger enn de fleste. Registreringsdatoen 1/1-1970 er riktignok ikke helt riktig, men som bruker nummer 73 har hun rukket å skrive over 12 000 innlegg, godt spredt utover de fleste forumrom. Som svoren filmfan har hun spesielt rukket å gjøre seg bemerket i kulturforumet, men på hjemmebane er det politikk og studier som tar opp mesteparten av tiden.

- Ja, akkurat nå er det viktigste i livet mitt politikk, hvor jeg blant annet har en del verv. Ellers så har karate alltid vært en stor del av livet mitt. Men i det siste har jeg valgt å nedprioritere det til fordel for politikken. Karaten har betydd mye for gjennom de 7 ½ årene jeg har holdt på med det. Jeg fant ut at jeg heller ville prioritere det å være karatedommer og trener, i stedet for å være konkurranseutøver. De fleste som kjenner meg på KG vet sikkert også at jeg elsker film, og samler derfor på dvdfilmer, og spesielt de gamle filmklassikerne fra 30-, 40-, 50- og 60-tallet. Ingen skjønner helt hvor jeg har arvet denne interessen fra, siden ingen i familien har noen spesiell interesse for akkurat slike filmer.

Yvonne fant Kvinneguiden da hun nettopp hadde blitt tenåring, og det begynner å bli så lenge siden at hun ikke helt husker hvordan hun endte opp her. Men at hun trives er det ingen tvil om; det er sjelden det går en dag uten at hun logger seg inn.

- Jepp, jeg er her nok hver eneste dag, og jeg har tilbrakt mange timer her inne. Det aller beste med KG er helt klart det at man møter nye mennesker og får nye venner. Det er noen her inne som jeg har blitt veldig gode venner med, noe jeg virkelig setter pris på. Ellers så er jeg jo glad i å diskutere. Nå skal det sies at jeg holder meg litt unna de politiske diskusjonene, rett og slett fordi KG for meg er et fristed hvor jeg kan komme meg bort fra det jeg gjør til daglig.

Engasjerte voldsomt

Mange husker kanskje Yvonnes legendariske "Jeg ble spandert på..."-tråd. Tråden utviklet seg til å bli en slags dagbok for Yvonne, og var en av de mest leste i Kvinneguidens historie.

- Jeg måtte dessverre få den slettet av diverse grunner, men responsen jeg fikk i den tråden var helt overveldende. Der fikk jeg mange gode forumvenner, og vi sender pmer til hverandre den dag i dag. I den perioden tråden varte gikk jeg rundt og gledet meg hver dag. Jeg savner veldig den perioden, og jeg ville aldri vært foruten den, men det er nok til alles beste at den ble fjernet i hensyn til både meg selv og andre. Den ble veldig personlig og det gjorde meg selvsagt veldig sårbar. Men morsomt var det absolutt, forteller hun.

For Yvonne er klar over at hun er et følelsesmenneske som innimellom lar ting gå inn på seg litt for lett.

- Personen Yvonne er nok en litt sammensatt person med mange gode og dårlige egenskaper. Jeg kan være veldig sta, en som ikke gir opp, som holder på meningene sine, på godt og vondt. Jeg er veldig emosjonell, et følelsesmenneske. Jeg kan kanskje gråte litt for lett, og jeg lar ting kanskje gå inn på meg litt lett, og jeg har nok en tendens til å reagere sterkt hvis jeg blir sint. Jeg har et fryktelig temperament, men det er få som får oppleve det.

- Antagelig virker jeg mer følsom og temperamentsfull over nettet enn jeg kan virke når jeg omgås folk til daglig. Da jeg var liten ble alltid lærerne mine overrasket da foreldrene mine kunne fortelle dette, men det har kanskje en sammenheng med jeg er veldig sjenert sammen med andre mennesker. Men innerst inne er jeg nok en ganske så stille person og til tross for de nevnte egenskapene vil jeg kalle meg for rolig, sier hun.

Fristed

Selv om Yvonne har vært her i mange år vet ikke familie og venner at hun er her inne. Som så mange andre bruker hun forumet som et fristed der man kan rømme litt vekk fra virkeligheten.

- Selv om det oppleves veldig virkelig for meg her inne når man først holder på, er KG et sted der jeg kan rømme vekk fra virkeligheten. Jeg er nok mer tilbakeholden med enkelte personlige detaljer her inne enn jeg er i virkelighten. Samtidig så vet de fleste hva jeg driver med og det er lettere å si ting rett ut og slippe seg løs på nettet. Jeg legger ikke skjul på den jeg er og hvis noen spør så pleier jeg som oftest å gi et svar. Men det er klart, det er enkelte ting man holder for seg selv.

Etter mange år med mobbing på både barne- og ungdomsskolen er Yvonne endelig på vei til å komme seg dit hun vil. Nå er hun i full gang med lærerstudier, og hun kan ikke tenke seg en bedre jobb enn å få hjelpe barn slik at de slipper å oppleve det hun selv har måttet gå gjennom.

- Jeg er stolt over at jeg har kommet meg over den perioden i livet hvor jeg ble mobbet og at jeg føler meg derfor mye sterkere enn det jeg har vært tidligere. Det er deilig å oppleve at andre ønsker å høre på hva jeg har og si, det å føle seg verdt noe, at folk gir meg tillitt, det er vel noe av det største i livet for meg akkurat nå. For meg er det veldig viktig at jeg kan få gi av meg selv og at andre rundt meg faktisk lar meg få gjøre det. Det jeg liker aller best er å få lov til å jobbe med andre mennesker. Det er derfor jeg vil bli lærer, for å være til nytte for noen, arbeide med barn. Min visjon er å kunne arbeide slik at mine egne erfaringer forhindrer at andre opplever det samme som jeg gjorde selv. Jeg ønsker å jobbe i mot det. Samtidig synes jeg det å arbeide med barn veldig givende, spesielt de som kanskje trenger ekstra støtte og oppfølging. Ikke bare lærer de litt av meg, men jeg lærer veldig mye av dem. Og det gjør arbeidet mitt veldig meningsfylt, et arbeid jeg gleder meg til å ta fatt på når jeg er ferdigutdannet, forteller hun.

Ved siden av lærerplanene har Yvonne også mange andre drømmer og fremtidsplaner, og hun ser lyst på framtiden:

- Jeg vil gjerne studere og bo 1 år i England, skaffe meg en jobb jeg trives med, få meg svart belte i karate, skaffe meg et eget hus, få meg lappen, reise litt mer, få meg en kjæreste, gifte meg og stifte familie, avslutter Yvonne. i_237939

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning