Madagaskar - ukjent paradis!

Glem Mauritius, Reunion, Seychellene og Zanzibar: Er du ute etter det virkelig urørte paradiset, reis til den store øya i det Indiske hav. Det er ikke uten grunn at gasserne omtaler sitt land som "l`Ile du Continent", øya som er et kontinent.

Publisert Oppdatert
Madagaskar har nemlig det meste. Kritthvite strender a lá Mauritius, grønne daler som naboen Réunion, og sanddyner som i Sahara. Hvis du i tillegg legger til et helt unikt dyre- og flora, har du hovedingrediensene for Madagaskar.Dessverre har økonomiske problemer og politisk ustabilitet gjort sitt til at infrastrukturen ikke er blitt prioritert, og mange av hovedveiene er ikke kjørbare i regntiden. Hotellstandarden er heller ikke noe å skryte av etter europeisk standard, men hvis en ser bort fra slike trivielle ting, har du muligheten til å få med deg noen helt spesielle opplevelser.

På godfot med boaslangene:

Ta med deg en lokalguide og utforsk en av nasjonalparkene i Ranomafana, som ligger en dagsreise med taxi-brousse (offentlig buss) fra hovedstaden Antananarivo, eller bare Tana på folkemunne. Her har du muligheten til å oppleve eksotiske lemuerer på nært hold. Disse dyrene finnes kun på Madagaskar, og finnes i forskjellige varianter. Noen er store, langhårete, og sorte med masse pels, mens andre er korthårete, grå og med mørke ringer rund halen. Felles for dem alle er at de er nattedyr.Er du riktig heldig sånn som undertegnende, kan du risikere å snuble over en 150 cm lang boaslage midt inne i bushen! Hvis dette skulle gjøre noen urolig, kan jeg opplyse om at det ikke finnes slanger som er farlige for mennesker på Madagaskar.Det finnes faktisk veldig få farlige dyr i det hele tatt. Unntaket er en og annen krokodille og hai å østkysten, men det skal likevel godt gjøres å komme borti noe sånt. Når jeg først er inne på farer; husk endelig på malaria-tabletter. Det er nemlig ikke tilfeldig at Ma-laria og Ma-dagaskar har de to første boksatvene felles! Gassiske sykehus er som de fleste andre sykehus i området, kun for spesielt interesserte.

Lite turister:

Til tross for mange severdigheter, er nok strendene det som har størst tiltrekningskraft på oss nordboere. Velg mellom øyene St.Marie på østkysten, Nosy be i nord, eller Ifaty utenfor havnebyen Tulear på sydvest-kysten. Her her du lange urørte strender, med få turister, og flotte koraller. Er du dykke interessert, er dette et must. Overnatting får du fra kr 30,- og oppover avhenging av komfort.Av mine 70 land på samvittigheten, er Madagaskar desidert en av de mest unike og interessante plassene jeg har besøkt, og kan virkelig anbefales. Man må ha likevel ha tålmodighet og ta ting som det kommer. Ikke bli overrakset og sur hvis du må dele baksetet med 30 andre, hvorav 28 viser seg å være levende kalkuner eller ender.

Tips:

Malariatabletter: Malaria er veldig utbredt, så ta dine forhåndsregler.HIV: Her som mange andre steder i regionen, er utbredelsen av HIV omfattende, så vær forsiktig med å innlede seksuelle forhold med lokalbefolkningen. Prostitusjon er også meget utbredt.

Viktig å få med seg:

På Madagaskar er det naturen og folkelivet som er attraksjonene.Hovedstaden Tana har en spennende arkitektur, og gå ikke glipp av Zoma, fredagsmarkedet.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning