Lun sensommer

Lag høstens koseligste fleecepledd eller en varm og behagelig poncho og nyt sensommeren uten å fryse. Vi tar snarveien og bruker ferdigkjøpte, rimelige pledd. De varer hele vinteren også.

Publisert Oppdatert
Høsten nærmer seg og det begynner å bli kaldere på kvelden. Men det betyr ikke at du trenger å flytte innendørs riktig ennå.

Dobbelt opp

De rimelige fleecepleddene er ofte veldig tynne. Kjøp to!

Du trenger:
2 fleecepledd ( gjerne to forskjellige farger)
Symaskin og tråd.

Pass på at pleddene er like store og vask dem gjerne hver for seg før du setter i gang. Da slipper du avfarging.

Legg pleddene oppå hverandre og fest med nåler langs kanten. Sy en enkel søm helt ytterst i kantene med tråd i samme farge som det ene pleddet eller i en kontrastfarge.
Du kan også sy på en kant rundt pleddet.

Poncho

Med et enkelt fleecepledd lager du fort en lun poncho.

Du trenger:
Fleecepledd
(Nål og tråd)

Brett pleddet dobbelt midt på den lengste siden. Marker senter med en nål eller en tusj. Tegn opp en sirkel som er omtrent like stort som et hode midt på pleddet og klipp ut. På fremsiden klipper du i tillegg ca 20 cm rett ned. Kast gjerne over kantene med symaskin, men det er slett ikke nødvendig. Om du vil kan du også klippe til frynser i kantene.

Både pledd og poncho lages enkelt og raskt. Billige fleecepledd i alle regnbuens farger finner du nesten over alt. Pleddene kan selvsagt også brukes som de er, men de rimeligste er ofte tynne. Disse passer utmerket til hunden eller kattens seng eller i bilen. Etterom de ikke krever noen form for søm, så kan de rett og slett klippes opp i riktig størrelse.

Fleece får du også kjøpt som metervare. Da kan du få pleddet i en større størrelse enn de ferdigkjøpte. Om du klipper opp kortendene i til frynser som blir pleddet enda finere.

Det er også enkelt å sy en vest eller jakke av metervaren. Bruk noe du har fra før som mønster. Du slipper å kaste over alle klippekantene og det holder med en enkel søm for å holde delene sammen. Men det kan lønne seg å ha godt sømmonn, ettersom fleecen lett kan gå i stykker om det slites litt i den.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning