London - et shoppingmekka!

London er shoppingbyen fremfor noen, og har et utvalg lite bortskjemte nordmenn slett ikke er vant til. Her får du tipsene til hva du MÅ få med deg!

Publisert Oppdatert
London er shoppingbyen fremfor noen, og en drøm for jenter med visakortet klart. I tillegg er den engelske hovedstaden den perfekte juleshoppingdestinasjonen. Er du tidlig ute med å bestille hotell og fly blir ikke turen dyr, og du kan dra med god samvittighet, julegaver må jo handles uansett!

Hamleys er et mekka for små og store barn. En av verdens største lekebutikker befinner seg i Regent's street i London, og inneholder hele syv etasjer med leker. Butikken har alt du har drømt om og mere til av leker og morosaker, men vær forberedt på å bruke laaang tid, særlig om du har med deg barn eller menn..

Varemagasinet Harrods har allerede åpnet sin juleavdeling "Christmas World". Her får du kjøpt alt hva du måtte begjære av juledekorasjoner, og de har selvsagt sin egne julenisse som barna kan få hilse på. De to siste helgene i november inviterer Harrods til julefrokost, der både voksne og barn kan begynne dagen i en helt spesiell atmosfære. I Harrodstradisjonen tro er ikke frokosten billig, 35 pund per deltaker, og kun barn under 2 år slipper inn gratis.

Kong Olavs favorittbutikk

Hvis Harrods ikke er eksklusivt nok, eller du rett og slett bare har lyst på en opplevelse, bør du avlegge Fortnum & Mason et besøk. Fortnum & Mason var i sin tid Kong Olavs favorittbutikk i London, og både omgivelsene, utvalget og servicen er en konge verdig. Alle ansatte går i kjole og hvitt, og varene som selges er av ypperste kvalitet, med priser deretter. Kanskje blir det litt i overkant å ta juleshoppingen her, men en opplevelse er det uansett å besøke Fortnum & Mason.

Hvis du liker mer avslappede omgivelser kan du ta en tur på en av Londons julemarked. Macmillan Christmas Market og Red Cross Christmas Fair er begge gode valg.

I tillegg til tradisjonelle julemarkeder og eksklusive butikker må man ikke glemme den viktigste handlegaten i hele London, nemlig Oxford Street. Gaten har butikk på butikk med alt fra mat, klær, leker, elektronikk og er det absolutte mål hvis du skal ha alle gavene unnagjort på kortest mulig tid.

Hvis du syns det er litt tidlig å tenke på julegaver kan du uten problemer svi av hele budsjettet på deg selv. London har en unik mix av markeder, vintage-butikker, kjedebutikker og små og store butikker som selger eksklusive designerklær. Her er listen over butikkene og stedene du MÅ få med deg:

Agent Provocateur er en særpreget undertøysbutikk. Her finner du truser, BH'er, korsetter, strømpeholdere, boaer og små pelstøfler med skyhøye hæler. Et must for kvinner som har lyst til å overraske på soverommet..

Alexander Mc Queen har sin butikk rett ved Piccadilly Circus, og er en butikk for den designbevisste kvinne. Har også herreklær, men hold på visakortet, i denne butikken går det fort varmt..

Topshop regnes ved siden av Zara som den beste av alle verdens billigbutikker. Topshop i Oxford Street er enorm, og du trenger minst en dag for å komme deg gjennom butikken. Topshop har klær, sko, vesker, smykker og undertøy, og i tillegg til at butikkens designere følger med i timen finner du også en egen vintageavdeling der du kan gjøre et varp.

Books for Cooks er en liten bokhandel fylt til randen av kokebøker fra hele verden. Perfekt for hobbykokker!

Manolo Blahnik har butikk i London, og er et must for skogale damer. Skoene er lekre, men absolutt ikke billige, og priser på flere tusen kroner for et par stiletter er helt normalt.

Shellys er en billigere skobutikk, med godt utvalg både i fritidssko, støvletter og stiletter. Prisene er fine, og kvaliteten er god.

Stella McCartneys flaggskip i Bruton Street er himmelen for fattige designinteresserte kvinner. Dette er nemlig en designerforretning med hyggelig betjening og priser som er nesten overkommelige. Har både klær, sko og parfyme.

Kurt Geiger finner du på flere steder i byen. Skokjeden er eksepsjonelt flinke til å plukke opp trender fra catwalken, og har samtidig sko fra flere britiske designere.

Jimmy Choo er enda en skobutikk som bare må nevnes. Jimmy Choo-butikken i London bugner av de eksklusive skoene, og har også et godt utvalg i Choo-vesker. Prisene er derimot ikke fullt så hyggelige.

Zara må selvsagt også nevnes. Det finnes flere Zaraer i London, og selv om vi nå også har fått den spanske kjedebutikken til Norge må Zara med i listen over Londons must-see butikker. i_184734 i_184733 i_184732

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning