Lenny Kravitz imponerer

Solid og vakkert fra den sexy rockelegenden! Les Kulturo.no's anmeldelse av hans nye plate.

Publisert Oppdatert
Journalist i Kulturo.no, Kaspar Fuglesang har anmeldt Lenny Kravitz' plate It Is Time for a Love Revolution.

 • Les mer på Kulturo.no!

  Lenny Kravitz fortsetter i samme bane som han har gjort tidligere, fengende rock med tydelig inspirasjon fra 1970-tallets psykidelia og funk. Denne inspirasjonskilden skinner gjennom både tekstmessig og musikalsk. Man merker hans forkjærlighet for forskjellige psykedeliske ekko, klanger og filtre som blir brukt både på vokal og gitarlyder, men også til funky basslinjer.

  Gjør det selv-mannen

  Lenny Kravitz er et musikalsk multitalent som har skrevet og komponert hver eneste låt og produsert hele albumet sitt selv. I tillegg spiller han også de fleste instrumentene. Han står oppført med vokal, bass og trommer på de fleste sangene, og spiller i tillegg gitar og tangentinstrumenter på noen spor.

  Det er jo helt klart imponerende, men dessverre gir dette et litt negativt utslag når det gjelder trommene, hvor det kjøres samme relativt enkle rytme i mange sanger. Det er heller ikke særlig variasjon i den markante trommelyden, noe som ikke forbedrer det negative inntrykket.

  Ellers går det veldig mye i det klassiske rockeballade-lydbildet på denne plata, med gitarer, strykere og/eller piano. Enkelte ganger får han herr Kravitz til å virke spennende, men andre ganger blir det litt for likt ting man har hørt før, både fra Lenny selv og andre. Dette er hans åttende studioalbum, og det kan nesten virke som om han på her holder seg til den trygge og velkjente Lenny Kravitz-stilen.

  Det kan bli litt for svulstig når Lenny drar i gang med en av sine mange ballader, og A New Door blir et prakteksempel på nettopp dette. Vokalen er nesten hviskende til tider og stemmen presses motvillig opp i fistel i refrenget. I tillegg blir det litt mye piano, men som avbrekk fra gitarlydbidet fungerer det jo fint. Hadde det ikke vært for en interessant basslinje hadde dette fort blitt sporet man skipper over.

Love is all around

Tekstmessig er det, som tittelen også sender et klar signal om, mye kjærlighet det går i. To eksempler er ballader som Love Love Love og Will You Marry Me, men Kravitz har fått plass til politiske referanser, som i tittelsporet Love Revolution og Back in Vietnam.

Det skal ikke mye fantasi til for å skjønne at Back in Vietnam ikke handler om Vietnam i det hele tatt. A Long And Sad Goodbye er en vakker ballade som er skrevet til Lennys nå avdøde far, som forlot moren da Lenny var 21.

Variasjonen i albumet er det som trekker mest opp, Lenny Kravitz behersker de musikkformene han forsøker seg på. Plata har en fin balanse mellom ballader og litt mer rocka låter og funky riff. Når man begynner å gå litt lei etter et par ballader kommer det et spor eller to med mer fart, og omvendt.

Konklusjon

"It Is Time For A Love Revolution" er et velprodusert album, med nøye utvalgt instrumentering til de forskjellige låtene. Kanskje er det likevel litt for nøye og kalkulert.

Riffene er for det meste enkle og repeterende, men det er noe med enkelheten og variasjonen i produksjonene som gjør at det fungerer knallsterkt likevel. Typisk Lenny Kravitz, men likevel spennende! Fans vil like dette albumet, og for folk som ikke kjenner Kravitz musikk vil dette være et fint album å starte med.

Kulturo.no gir Lenny Kravitz' nye plate It Is Time for a Love Revolution karakter 8 / 10 - Svært god.Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning