Leker på hytta!

Har du ikke kort eller brettspill med deg på fjellet? Fortvil ikke, det er mange leker å velge mellom, dessuten kan du finne på dine egne i tillegg!

Publisert Oppdatert
I påsken er det koselig å spille spill etter en lang dag med uteaktiviteter, skitur og bratte bakker. Det er deilig å slappe av med latter og godt selskap, mat og fyr i peisen. Hvis du har glemt kortene hjemme og er lei av de gamle brettspillene, kan du likevel kose deg med "nye" eller selvlagde leker.

Her kommer noen spilltips:

Kims lek:

Legg for eksempel 15 ting på stuebordet, be alle deltakerne (untatt styrer) om å se nøye på tingene i 10 sekunder. Dekk deretter til tingene med et pledd. Ta bort en av tingene. Vis fram tingene igjen og be deltakerne si hvilken ting som ble tatt bort. Skriv opp poengene til hver og bytt på å være styrer. Her kan dere lage deres egne regler etterhvert, kanskje får styrer poeng for hvert gale svar fra deltakerne? Kanskje må dere plusse på ekstra ting underveis? Kanskje skal dere bruke mange flere ting for å gjøre det ekstra vanskelig? Dere bestemmer!

Mimelek

Kanskje har du spilt brettspillet fantasi? Dere behøver derimot ikke ha brettspillet med dere for å kose dere med miming! Dele alle deltakerne inn i flere lag, dere skal mime på rundgang i to minutter hver. Lag forskjellige kategorier av mimeevner, for eksempel, kjendis, yrke, natur, dyr, sted, sang - hva som helst! Dette krever en del forarbeid, men det kan også være morsomt. Hvert lag som klarer å løse partnerens miming, får poeng. Slik fortsetter dere, lag gjerne regler etterhvert!

Sangtipp

Dere er delt inn i lag, dere skriver en del av en sangtekst (ikke refrenget), les opp teksten for partneren din, parteneren skal tippe hvilken sang du har skrevet tekst i fra. Lag gjerne regler etterhvert, er det lov å si artist eller ikke?

Rebus

Finn på et emne og lag en rebus til de andre på hytta som de må løse innen en viss tidsfrist! Kanskje kan du lage en liten løype i hytta med premie til slutt?

Gjettelek

Sitt i ring, hver og en av deltakerne skal finne noe inni hytta som de tenker på. Leken går på rundgang, så skal dere begynne å si litt og litt om tingen dere tenker på. Spar detaljene og ikke avslør noe med en gang. Hver deltaker får poeng dersom han/hun klarer å gjette seg til riktig ting. Lag gjerne regler underveis, hvor mange ganger kan man si noe om tingen - tre ganger eller ti ganger? Får dere tre poeng om dere tipper riktig etter ett hint, eller ett poeng om dere tipper riktig etter ti hint? Dere bestemmer!

Stolleken

Det er den ultimate bursdagsleken, men den er jaggu morsom! Er dere for eksempel fem deltakere, ha fire stoler stående på gulvet i en ring. Sett på musikk (eller klapp om dere ikke har musikk), med en gang det blir stille, er det om å gjøre for alle å finne seg en stol. Personen som står igjen uten stol, er ute av leken.

Eple i vann

Ha dypt vann i en gryte, bøtte eller balje. Legg et eple oppi. Det er om å gjøre for hver deltaker å plukke eplet opp av vannet - bare med munnen! Dette er en morsom, og samtidig ganske vanskelig lek. Dere kan lage regler selv i forhold til antall forsøk og runder.

Løp og lek - lykke til!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning