Lek med seng

Barnesenger er ikke som før: De minste legger seg nå til å sove på bussen, i eventyrslott eller i en knallrød Ferrari. Og det er barna som bestemmer.

Publisert Oppdatert
- Fantasien får lov til å flyte vilt nå. Nordmenn er blitt mindre opptatt av konvensjoner.

Interiørdesigner Kenneth Kolberg merker tydelig at mange er mer opptatt av sprek design enn før. Også på barnerommet. En seng er ikke lengre bare noe barna sover i. Kolberg har laget muslingseng som kan lukkes om dagen. Han har satt opp senger inspirert av roboter, Star Wars-filmene og laget kopier av brannbiler.

- Det finnes ingen begrensninger. Bare fantasien er målestokk for hva man kan få til, mener Kolberg.

Barna bestemmer

Nordmenn er i verdenstoppen på oppussing. Mange har pusset opp flere ganger - og flere velger ukonvensjonelle løsninger.

- Vi har fått en ny mentalitet. Alt skal ikke lenger være café latte og flyte over i hverandre. Vi er ikke så opptatt av at boligen skal være en enhetlig palett. Og den største endringen kan ses på barnerommet, som tradisjonelt er laget på foreldrenes premisser, bemerker Kolberg.

Sjansen er minimal for at krabaten vil velge farger som står til den grå sofaen i stua, nå som barna får være med og bestemme hvordan rommet deres skal se ut. I stedet blir det gjerne prinsesserosa, kongeblå eller Ferrari-rødt.

Internasjonal trend

- Barnerom som tema kommer for fullt, og det er morsomt at det er på barnas premisser, mener Anna Riise i barnerommet.no, en av flere butikker som nå satser på originale, lekfulle senger til barnerommet.

- Småbarnsfedre er ivrige kunder hos oss. Det er ikke alltid så stort forskjell på gutter og menn, sier Riise.

Hun har butikken full av senger formet som biler, tog, drager, båter, slott, busser og brannbiler. En rød Ferrari står ferdig oppredd i hjørnet.

- Norge er ikke spesielt tidlig ute med slike konseptmøbler for barn. Både i USA og endel europeiske land har dette vært vanlige i flere år, forteller Riise.

- Men nå merker vi at etterspørselen øker også i Norge.


Artikkelen er skrevet av Audun Aagre
FOTO: Christine Erlbeck
i_182228

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning