Latmannsfliser

Mens laminat tidligere var noe man la på gulvet, som oftest med trykket treverkmønster, får man nå fake-versjon av fliser til å ha på veggen.

Publisert Oppdatert
Det er gulvprodusenten Alloc som har hevet blikket fra grunnen, og utviklet laminat med fliseeffekt som kan monteres både på kjøkken og bad. Disse panelene har struktur lik keramisk fliser, og forsenkede fuger slik ekte flisevegger skal ha. Produsenten reklamerer med at man slipper å tenke på fuktinntregning og misfarging av fugene.

Vannfast vegg

Platene er 260 cm lange og 60 cm brede, og skal yte like mye motstand mot vann som vanlige fliser. Platene har "fuger" som skal gi inntrykk av ulike flisestørrelser.

- Du kan sette platene rett på veggen, og du slipper membran. Det trengs ingen spesielle verktøy, bare klikk veggen på, skru den fast og legg i silikon i våtsonen. Platene er godkjent i forhold til norsk våtromsnorm, sier Kathrine Mathisen, markedskoordinator i Alloc.

Hun framhever at man slipper søl av fugemasse og fugelim.

Prisgunstig

Per kvadratmeter koster laminat i underkant av 400 kroner kvadratmeteren. Stilt til veggs av den nye konkurrenten, kan det virke som om fliser prismessig kommer til kort.

- Standardfliser koster fra 99 til 899 kroner kvadratmeteren, opplyser Laila Mørch, fungerende markedssjef i Flisekompaniet.

Dersom du ikke selv tar sjansen på å sette i gang med vater, kapping og snorer, kommer i tillegg utgiftene for å få profesjonelle til å gjøre jobben.

- Flislegging og fuging koster fra 440 kroner kvadratmeteren inkludert moms. Prisen avhenger av størrelsen på flisene, og om det er på baderom eller over kjøkkenbenk. Membran og andre materialer kommer i tillegg, opplyser murmester og flislegger Tony Wainwrigh på Gjøvik. Prisene kan variere fra flislegger til flislegger, og mellom ulike steder.

I samarbeid med Min Bolig

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning