Lagringsmedier

Ofte har man behov for å ta med seg dokumenter eller andre data fra et sted til et annet. Og det er ikke alltid best å ta med hele PC-en. I tillegg bør man jo ta backup av og til.

Publisert Oppdatert
Disketter
Tidligere var 3,5" disketter nesten den eneste måten å lagre data på, uten å bruke harddisken i PC-en. Ulempene med disketten er at den har plass til relativt lite data og at den fort blir ødelagt. I tillegg er det mange nye PC-er som ikke har diskettstasjon.

CD/DVD
De siste årene har det blitt mer og mer vanlig å lagre dataene på CD- eller DVD-plater. Brennerene har blitt billigere og platene tar mye data. I tillegg har de fleste PC-er en CD-stasjon.
Både CD- og DVD-plater finnes i to utgaver. En du kan brenne EN gang (CD-R eller DVD-R) og en annen som kan brukes flere ganger (CD-RW og DVD-RW). R står for Read og W står for Write.

Pen Drive/USB-flashstasjon
Kjært barn har mange navn. Og en Pen Drive er en utrolig grei måte å lagre data på. Den settes rett og slett inn i USB-porten og fungerer som en liten harddisk.
Selve enheten kan være bare 2 cm lang og kan samtidig romme store mengder data (opp til 1024 mb).

Ekstern harddisk
Hvis du har behov for å ta med deg enda større mengder data (f.eks filmer eller musikk), så kan en ekstern harddisk være løsningen.
De tar større plass og krever strøm, men ellers er det enkle å jobbe med.
Det finnes mye å velge mellom og prisene er relativt lave i forhold til tidligere.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning