Lag vertinnegaver selv!

Om du er invitert i juleselskap hos gode venner eller familie, så er det koselig å gi en liten oppmerksomhet til vertinnen. Har får du noen små tips.

Publisert Oppdatert
Julebakst

Om du allerede har kommet i gang med julebaksten, så legger du et lite utvalg i en pen glasskrukke eller kakeboks. Om du ikke har startet med julebaksten, så husk på å bake litt ekstra til slike anledninger. Sett på en sløyfe eller annen pynt. Det samme kan du gjøre med konfekt eller andre godbiter.

Vin med egen etikett

Vin er en grei ting å gi bort som vertinnegave. Kjøp en rimelig, men god, flaske vin og ta av etiketten på forsiden av flasken. Dette gjør du ved å legge på en klut eller svamp med vann til etiketten løsner. Lag din egen etikett av et stykke papir med en liten hilsen på og lim den på flasken der den originale etiketten satt. Om du lager din egen vin eller brygger øl er det ekstra fint med en slik etikett.

Kaffekos

I julen dukker det gjerne opp egne kaffeblandinger (julekaffe). Lag til en liten kurv eller eske med god julekaffe, en liten flaske likør/cognac og noe som smaker godt til kaffen (f.eks kaker eller konfekt). Legg gjerne en liten juleløper nederst i kurven/esken og pynt med det du finner.

Hjemmelaget julepynt

Om du lager julepynten selv, så er dette en sikker vinner. Lag morsom, pen og personlig julepynt spesielt til vertinnen. Skriv f.eks en personlig hilsen på et sløyfebånd som er festet på pynten.

Julehilsen i glass og ramme

Finn frem bilder av deg, vertinnen, barna eller husdyret og lag en liten collage med en koselig julehilsen eller kanskje en oppskrift på pepperkaker eller gløgg. Sett den inn i en ramme og du har et godt alternativ til et masseprodusert julekort.

Gaver fra barna

Hvis det er et familieselskap du skal i, så vil det alltid være en vinner med små ting barna har laget. Dorullnisser bør man kanskje unngå, om det ikke er besteforeldrene som skal besøkes. Men et fint kort som er dekorert med glitter og fargestifter eller enkel julepynt som kan henges på treet er som regel en populær gave.

Opplevelser

Til venner er det greit å gi opplevelser. En invitasjon til julefrokost i romjulen, nyttårsfest, juleverksted eller aketur. Invitasjonen kan gjerne gis som en del av gavene ovenfor og skrives på pent papir som rulles sammen eller legges i en pyntet konvolutt,

Til de eldre

Eldre mennesker setter gjerne pris på forbruksvarer. Om du er invitert bort til besteforeldre eller andre eldre mennesker, så vær gjerne ute i god tid før selskapet og tilby deg å lage en del av maten. Om du allierer deg med de andre gjestene, så kan dere sikkert klare å snike dere til det meste av jobben, men pass på så dere ikke tråkker noen på tærne.

Husk også å ta med godt humør og julestemning.

i_224445.JPG

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning