Lag juletrepynten selv!

Selv om det ennå er en stund til jul, så er det greit å komme i gang med julepynten, slik at den bare kan henges opp på treet. Her får du noen enkle ideer.

Publisert Oppdatert
Konglepynt

Du trenger:
Kongler (enten kjøpt i hobbybutikk eller selvplukket)
Ståltråd/sterk tråd
Sløyfebånd
Evt. snøspray elle glitter

Begynn med å feste tråden/ståltråden i toppen av konglen. Om du vil ha glitter på konglen kan du bruke limspray eller en pensel med transparent lim før du ruller konglene i glitteret. Su kan også bruke snøspray eller gull/sølvspray. Lå det bli helt tørt før du fester en fin sløyfe rundt (stål)tråden.

Kanelpinner

Du trenger:
Kanelstenger
Sløyfebånd
Tråd

Fest en liten sløyfe rundt kanelstangen og fest en tråd i sløyfen slik at den kan henges på treet. Denne pynten er kanskje enkel, men den lukter veldig godt og pynter fint opp på treet.

Bonbons

Du trenger:

Papp
Tape
Silkepapir
Innpakningspapir i forskjellige farger
Saks

Rull sammen papp til en hylse i den størrelsen du ønsker og fest med tape. Klipp til et stykke silkepapir som er en god del større enn papphylsen. Klipp også til et stykke innpakingspapir som er litt mindre enn silkepapiret. Rull de to lagene med papir rundt papphylsen (silkepapiret innerst) og knyt en tråd på hver side av hylsen. Klipp frynser i parpiret som er utenfor tråden. Henges opp med en tråd.

Tips: Disse smeller ikke, men du kan gjerne legge en liten overraskelse inni papphylsen.

Nisseluer

Du trenger:
Rød filt og rød sytråd
Bomull/vatt
Tekstillim
Gulltråd

Klipp ut en trekant i ønsket størrelse og sy den sammen til en kjegeformet nisselue på vrangen. Vreng luen og lim på litt bomull/vatt langs kanten og som en dusk på toppen. Sett i en gulltråd øverst til oppheng.

Filthjerter

Du trenger:
Filt (evt. andre tekstiler)
Vatt
Nål og tråd

Klipp til to like hjerter av filt/stoff og sy dem sammen på vrangen. Slutt å sy når det er npen cm igjen og vreng hjertet. Stapp vatt inn i hjertet ved hjelp av en trepinne og sy sammen det siste stykket for hånd. Fest en tråd øverst til oppheng.

Tips: Hjertet kan dekoreres med glitter e.l. og pyntes med en sløyfe i toppen.

i_220640.JPG i_220638 i_220639

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning