Lag julekalenderen selv!

Det er snart desember og kalendertid. Det er kanskje ikke nok tid til å brodere eller sy en kalender til de små, så her er noen tips til kalendere som garantert er ferdige til 1. desember.

Publisert Oppdatert
På en snor

Det er tross alt kalendergavene som er viktige. Heng opp en kraftig snor ved hjelp av to skruer eller kroker. Pakk inn 24 gaver i forskjellige typer papir og skriv tallene 1-24 på pakkene med tusj eller lapper. Fest en hyssing eller et bånd i hver pakke, gjerne med forskjellig lengde, og fest dem med klesklyper eller bind dem fast i snoren.

Denne kalenderen krever at pakkene er pent innpakket i fint papir, utenom dette er den laget i en fei. Pynt gjerne med små nisser eller annen julepynt.

Rebuskalender

En rebuskalender er løsningen om du ikke klarer å finne alle de 24 gavene på en gang. Den passer best for litt større barn eller for voksne. Rebusene tilpasser du etter alder og kunnskap.

Kalendergaven gjemmes et sted i hjemmet og du lager rebusen ved hjelp av tegninger eller bokstaver på en papirlapp. Om gaven gjemmes litt godt vil dette bli en morsom aktivitet for hele familien.

Konvoluttkalender

Om det er flere barn eller om du ikke har lyst til å kjøpe ting til kalenderen, kan du i stedet bruke opplevelser. Finn på 24 aktiviteter og skriv opp aktivitetene på kort eller lapper som legges i hver sin konvolutt. Merk konvoluttene med tallene 1-24 og legg dem i en stor bolle.

Forslag til aktiviteter kan være det meste. En tur i akebakken, kino, julekonsert, besøk til bestemor eller pepperkakebaking. Hele familien kan være med på aktivitetene.

Skuffekalender

Kjøp en sorimentkasse (som brukes til skruer o.l.) med 24 skuffer i en jernvareforretning. Bruk klistrelapper med tallene 1-24 og sett dem på fremsiden av skuffene. I skuffene får du plass til en liten pakke. Om skuffene er for små til enkelte gaver kan du kombinere dette med en rebuskalender og legge en lapp i skuffen i stedet.

Posekalender

Med papirposer merket med tallene 1-24 kan du henge opp kalenderen omtrent over alt. De kan henges oppi en klynge ved hjelp av hyssing eller hver for seg på en vegg eller oppslagstavle med små stifter. Her kan gavene være store eller små og barna kan være med på å pynte posene. Stift sammen toppen av posene eller sett i en splittbinders for å holde dem lukket.

Forslag til rimelige kalendergaver:

Kjøp stor pakker med små ting og del opp til flere gaver (hårpynt, tegnesaker o.l.)
Del opp pakker med lego og gi noen få biter hver dag.
Bruk ting som blir kjøpt uansett (f.eks julehefter)
Om du vil bruke sjokolade/godterier kan du dele opp en stor godtepose.


i_218729

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning