Lag gele-lys til jul!

Du har sikkert sett de flotte gelelysene i butikken. Tror du de er vanskelige å lage? De fleste som har forsøkt oppdager at det er lett å trylle frem nydelige lys.

Publisert Oppdatert
På kort tid kan du lage en helt spesiell julegave.. En flott aktivitet til juleverksted for voksne, eller om du ønsker å lage noe av julepynten selv. Levende lys skaper dessuten god stemning i jula!

Du trenger:


  • Glass som er minst 4 cm. i diameter og ikke for tynt.

  • Smeltekar

  • Lysgele

  • Veke og vekeholder

  • Pigmentfarge om du ønsker fargede lys

  • Dekorasjonsmateriale som ikke er brennbart
    (Utstyret kan du for eksempel kjøpe her ).Fremgangsmåte:
Før du begynner er det viktig at du rengjør smeltekaret og glasset godt om du ikke vil ende opp med grumsete gele.

Kok opp vann i smeltekaert og smelt lysgeleen i vannbad. Varm geleen opp til ca. 85 grader. Om du ønsker farge på lysene dine må du tilsette fargepigment, ta kun litt av gangen, det er ikke mye som skal til. (Om du ønsker bobler i geleen kan du røre i den mens den smelter). Hell geleen over i glasset og monter veken på holderen. Deretter stikkes veke og holder ned i geleen.

Ønsker du å dekorere med figurer eller annet matriale puttes dette ned i geleen til slutt. Vår illustrasjon viser gele tilsatt litt rød farge og peppermyntedrops. Kanskje vil du bruke små nisser som dekorasjon?

For å bruke forskjellig dekoreringsmateriale kan du støpe i forskjellige nivåer ved å gjenta prosessen over flere ganger i samme glass. La geleen stivne mellom hvert lag.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning