Lag et blomstertre

Uansett om du har en egen blomstereng i hagen eller om du plukker med deg noen prestekrager på veien hjem, så kan du lage et lekkert blomstertre. Perfekt som vertinnegave!

Publisert Oppdatert
Du trenger:

Potteskjuler eller terracottapotte (min. 20 cm)
Oasiskule (ikke større enn potteskjuleren)
En grein eller pinne med bark. (ca 20 cm lang)
Ståltråd
Blomster med stive stilker (f.eks prestekrager)
Grønne blader
Modellleire
Lecakuler eller småstein

Slik gjør du:

Begynn med å skjære ut et hull i oasiskulen. Hullet skal være litt mindre enn omkretsen på pinnen du har plukket ut. Stikk enden av pinnen inn i hullet og pass på at den sitter godt på plass. Pinnen skal fungere som trestamme.
Legg kulen i en bolle med vann.

Bruk modellkitt til å feste den andre enden av pinnen i bunnen av potteskjuleren. Pinnen skal stå stødig og rett. Fyll opp med lecakuler eller småstein.

Klipp av stilkene på blomstene, slik at de er 2-3 cm lange. Klipp også opp noen biter med ståltråd i 3-4 cm lengde. Disse kan du bruke til å feste blomster og blader som ikke henger godt nok fast av seg selv.

Stikk blomstene inn i oasisen tett i tett. Innimellom kan du også sette på et lite blad eller noe annet grønt. Bruk en blomsterpinne eller strikkepinne som hjelp om det er vanskelig å få stilkene inn i oasisen.

Når du har fyllt opp hele kulen med blomster og blader har du et frodig og dekorativt blomstertre som passer fint på bordet. Det kan holde seg godt flere dager om man passer på at oasisen får litt påfyll av vann av og til.

Du kan også bruke blomster fra hagen eller kjøpte blomster. F.eks roser.
Som alternativ til "trestammen" kan kulen legges i en bolle. Stikk inn blomstrene i den delen av kulen som stikker over kanten.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning