Kvinneguiden tester: Størrelser i kjedebutikkene!

Perfekte linjer eller sammentrykt fiskebolle - hvordan vil du se ut?

Publisert Oppdatert
Denne uken har Kvinneguiden testet klesstørrelser hos fire store kleskjeder i Oslo. Vi forsøkte å finne ut om de samme størrelsene var like hos alle kjedene, eller hvordan størrelsene varierer.

Da vi gjennomførte testen besøkte vi kjedene Vero Moda, Cubus, Bik Bok og Hennes & Mauritz. Vi fant altså to butikker som appellerer til unge jenter og kvinner, og to butikker som i tillegg til unge også appellerer til voksne damer.

Vi valgte å plukke ut samme type klær og stil hos alle butikkene slik at plaggene var enkle å sammenligne. Vi prøvde en penskjorte og en type dressbukse på hver butikk.

Svært varierende

Konklusjonen ble at størrelsene varierer mye fra butikk til butikk og at det alltid lønner seg å ta med seg flere størrelser i prøverommet. I tillegg må man sjekke passformen til plagget. Det hele handler mye om hvilken passform og fasong plaggene er sydd etter, i tillegg til kvaliteten i stoffet.

Redaksjonen har tatt utgangspunkt i størrelsene:
1: 36 eller Small i overdel og 38 eller Medium i underdel
2: 38 eller Medium i overdel og 40 eller Large i underdel.

Vero Moda:

1: Skjorte størrelse 36: Dette er min riktige størrelse, men denne skjorten er altfor liten rundt armene og over brystet, dette blir fiskeboller!
Bukse størrelse 38 :- Dette er min riktige størrelse og den passer bra, selv om passformen på buksen ikke er særlig flatterende med stramme lår og stor sleng.

2: Skjorte størrelse 38: - Denne skjorten passer fint, både rundt armene og rundt kroppen.
Bukse størrelse 40: - Denne buksen sitter veldig stramt rundt lårene, men det er slik passformen er. I livet sitter den bra, selv om den nok kunne vært et par centimeter større.

Konklusjon: Litt deprimerende å begynne runden hos Vero Moda. Her var klærne små!
Cubus:1: Skjorte størrelse 36: - Dette er riktig størrelse til meg og her sitter skjorten kjempefint. Faktisk er den litt stor enkelte steder som rundt ermene og litt rundt livet, men den er behagelig på.
Bukse størrelse 38: - Dette er riktig størrelse og buksen er fin på, den har en passform som skal være litt vid i bena, og den passer fint rundt hoftene.

2: Skjorte størrese 38: - Dette er min størrelse, men skjorten føles litt for stor. Absolutt godkjent, og størrelsen under hadde nok blitt for liten.
Bukse størrelse 40: Denne buksa er litt for stor. Jeg klarer fint å dra den nedover hoftene uten problemer.

Konklusjon: Befriende å gå på Cubus etter Vero Moda-runden. Det virker som om Cubus har større størrelser.
Bik Bok:1: Skjorte størrelse 36: Skjorten passer rundt livet men føles og ser for liten ut over brystet og absolutt over ermene. Butikkmedarbeiderne sa at den er for liten rundt ermene i forhold til størrelsen sin, og at dette er noe alle opplever..
Bukse størrelse 38: Vi fant en litt mer fin-bukse type piratbukse. - Denne buksen føles altfor stor og dersom jeg skulle kjøpt den, burde jeg ha kjøpt en størrelse mindre for at den skulle ha beholdt linjene.

2: Skjorte størrelse 38: - Denne skjorten føles for liten rundt ermene og over brystet, passformen ellers kjennes bra ut.
Bukse størrelse 40: - Denne buksa er altfor stor, den passer rundt lårene, rumpa og livet, men henger i skrittet foran og man merker at den vil vide seg ut senere.

Konklusjon: Det er kjent at størrelsene på Bik Bok er på den nedre del av skalaen, men buksen vi prøvde tyder på at kjeden har gjort noen grep. At passformen er rar gjør at vi ikke ville kjøpt buksen, men den kan jo passe på andre. Skjorten er for liten, og det at en og samme butikk har klær som både virker for små og for store gjør det ikke enkelt å være kunde..
Hennes & Mauritz:1: Skjorte størrelse 36: - Dette er den største 36- størrelsen jeg har prøvd i dag, den virker altfor stor, men veldig behagelig å ha på.
Bukse størrelse 38: - Buksen passer i forhold til størrelsen selv om passformen er kjempemerkelig. Den er vid hele veien ned og passelig i livet.

2: Skjorte størrelse 38:- Skjorten er altfor stor og for lang på ermene, denne størrelsen er den største jeg har prøvd i dag.
Bukse størrelse 40:- Buksa passer men passformen er rar.

Konklusjon: STORT!! H&M er stedet å gå hvis man er nervøs for om man har gått opp en størrelse. Skjorten er altfor stor, og buksen er heller ikke av den minste sorten.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning