Kvinneguiden tester: Små-is!

Ingenting er som en frisk og avkjølende is i sommervarmen! Hvert år kommer isprodusentene med friske nyheter, vi testet både nykommerne og gamle klassikere!

Publisert Oppdatert
Det er nydelig å slappe av i solen med en deilig og kald is som smelter på tungen. Sommeren er istid og det er mye godt å velge mellom i butikkenes frysebokser. Og siden solen har funnet veien til oss den siste uken, har vi hatt behov for å kjøle oss litt ekstra ned. Derfor har Kvinneguiden testet små-is denne uken!

Slik gjorde vi

Vi plukket ut ti tilfeldige småis fra de to mest kjente produsentene Diplom-Is og Hennig Olsen. Blant utvalget er det noen nyheter og en del gamle slagere. Alle har nok sin favoritt, men vi er alltid åpen for nye favoritter, noe resultatet i testen også viser.

Konklusjon

Is er igrunnen godt hele tiden, men gjerne best om sommeren. Men når været er varmt og stekende, svetter man mye og mister mye væske. Da blir man gjerne veldig tørst og dermed synes vi at det er best med en skikkelig frisk saftis. Konklusjonen vår blir at saftis er best om sommeren, men er vi skikkelig godtesyke er en god iskrem uslåelig!

Testen


LollipopKommentarer:

Det heter at det enkle ofte er det beste, og det passer bra på den gode gamle Lollipop-isen. Den er lett og fin og akkurat passe stor. Isen er deilig og frisk og smaker herlig i solen. Og det beste? Den kommer også i en praktisk 10-pakning, som gjør at vi kan ha fryseren full hele sommeren..

Klassisk sommersmak vi aldri blir lei av, dette er en sikker vinner!

SolstickKommentarer:

Navnet tyder på at Diplom-Is har skjønt det; vi må ha noe friskt, enkelt og delikat i sommersolen. Isen er kjempegod, smaken er fruktig og konsistensen er fantastisk! Det er nesten som om de har blandet inn litt fløte i den, men allikevel er den superfrisk.

Sorbeten fyller munnen med en skikkelig saftig opplevelse som vi sent vil glemme. Denne skal vi ha på stranda!

Royal BanansplitKommentarer:

Isen er dekket med nydelig melkesjokolade i ekte Royalstil. Inni er det iskrem med banansmak, og isen er en skikkelig deilig dessert og en nytelse for dem som er glad i banan og sjokolade sammen. En god erstatter dersom du syns det er for mye jobb å lage deg en ekte banansplitt, men samtidig har lyst på den gode smaken!

Mektig i sommervarmen, men fantastisk for de sjokomane!

SandwichKommentarer:

Sandwich er virkelig god, og den skiller seg ut fra annen is på grunn av hele konseptet og ideen til isen. Den nydelige, seige sjokoladekjeksen rundt vaniljeiskremen smaker himmelsk, og i tillegg er den enkel å spise når man er "på farta".

Selv om dette er en iskrem, er størrelsen helt passelig og den blir ikke for mektig.

Daim BalltopKommentarer:

Isen er fristende med den store sjokoladekulen på toppen. Noe av det beste med Daim-isen er at når man har spist av sjokoladetrekket, er det fremdeles Daimkuler i iskremkulen, dermed blir det ikke slutt på moroa før vi har spist den helt opp!

Litt mektig i solveggen, men vi tar den gjerne etter middag om kvelden!

Columbi EggKommentarer:

Å så deilig denne isen var! Dette er en av årets nyheter fra Hennig Olsen, og dette er en skikkelig sommeris med en morsom eggform. Utenpå er det et tynt og friskt saftistrekk med druesmak. Inni finner vi sorbètiskrem med en deilig og fruktig mangosmak.

Størrelsen er perfekt og isen passer flott til å være en oppkvikker i solen.

Soft Shake sjokoladeKommentarer:

Sjokoladeiskrem er alltid en sikker vinner. Soft Shake er veldig god og søt, men det beste med isen er at konsistensen er utrolig myk og deilig.

Isen er lett å ta ut av boksen med skje og behagelig å ha i munnen. Perfekt til sjokomane, og et must når man har lyst på noe søtt etter grillmiddagen.

SansKommentarer:

Vi liker ikke å tenke på kalorier når vi koser oss med en is, men dette må nevnes fordi Sans er testens lavkalori-is. Med knappe 100 kalorier smaker den faktisk kjempegodt. I boksen er det vaniljeiskrem med en deilig dæsj av røde bær.

Den er ikke for søt, men søt nok, og størrelsen er akkurat passe. En positiv overraskelse!

GigantKommentarer:

Dette er virkelig en gigantisk iskrem, og den er både veldig mektig og veldig søt. Den ser kjempefristende ut med en stor sjokoladeball på toppen, iskrem med sjokolade inni og god kjeks. Men man skal være utrolig godtesyk for å klare å spise hele denne isen, halve er nok, selv da kan man bli kvalm. Det blir for mye å spise i sommervarmen. Hadde fått høyere score om den hadde vært mindre, men da måtte den gjerne skiftet navn!

Kings Ice VaniljeKommentarer:

Svær kroneisliknende sak, men denne isen var altfor kvalmende. Det ble for mye vaniljesmak med en syltetøyliknende masse på toppen. Den smaker en tradisjonell dessertis men er virkelig ikke spennende! Dessuten er den ikke god å spise når du koker i solen. Den gode gamle kroneisen er et bedre alternativ.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning