Kvinneguiden tester: Pole Dancing!

Få stram og lekker kropp med sexy dans! Se web-TV innslag!

Publisert Oppdatert
Kvinneguiden.no samarbeider med sportsnettstedet Speaker.no da undertegnede og journalist Hilde Tomter i tiden fremover tester til dels uvanlige mosjonsformer og idretter fra to kvinners perspektiv.

Denne gangen ble det hardt, utfordrende og skikkelig hot med Pole Dancing!

  • Se web-TV innslaget her!


Trendy treningsform

Pole Dancing, eller "strippestangdans", som vi kjenner det i dag, startet i strippeklubber i Canada på 1980-tallet. Men dansen har beveget seg langt ut fra lugubre kjellerbarer og tvilsomme "redlight districts". I dag er pole dancing det nye hotte innen trening, særlig i USA og England, og både skoleelever, mødre, gravide og businesskvinner har kastet seg på den kroppsformende trenden.

Mosjonsformen handler om å svinge seg i forskjellige positurer rundt en strippestang, slik trenes hele grunnstyrken i kroppen og holdningen strammes opp. I tillegg er det meningen at man skal føle seg sexy og få en positiv holdning til egen kropp og egne grenser.

Vi er på Resonance treningssenter på Majorstua i Oslo.

Her holder pole dancing-kurset Charlotte Sometimes til med instruktør Lisa Gabrielsen i spissen. I et lite rom med to strippestenger, dempet belysning, myke, turkise puter, fiolettfarget tapet, planter og stemningsfull r'nb -musikk, får vi være med fire andre jenter som har gått på kurset i seks uker. Ikledd treningstopp og en kort shorts har deltakerne stor bevegelsesfrihet.

Lisa løfter de bare føttene sine og tramper i gulvet.

Det er viktig å varme opp skikkelig før man setter i gang med akrobatiske øvelser på strippestengene. Armene løftes i det hoftene svaier fra side til side før bevegelsene går frem og tilbake, brystet peker opp, ryggen holdes rak, glimt i øyet skimtes, smilene lurer og Justin Timberlakes Sexy/Back luftes behagelig fra det lille anlegget.

Vi er varme og hottere skal det bli!

Sexy styrke

- Vi begynner med å gå rundt stangen, dere skal falle inn i bevegelsene og lande på høyre fot, forklarer Lisa og demonstrerer med sensuelle bevegelser.

Florlett tripper hun rundt stangen, heiser seg opp og slipper seg ned mens bicepsene strutter i overarmene.

Maria Heggenhougen gjentar øvelsen like enkelt som instruktøren.

Da første halvdel av vårt testpanel gjør et forsøk på stegene, går det først i surr. Det er utfordrende å koordinere steg, koreografi og teknikk med sensuelle og avslappede bevegelser, samtidig er det tungt å løfte kroppen opp etter stangen.

- Det er fysisk utfordrende å drive med pole dance. Samtidig lærer man noe nytt og det er en boost for selvtilliten hver gang man mestrer noe. Norske jenter har jo ikke vokst opp med så mye løse hofter, men her lærer man at det er helt greit å føle seg sexy, smiler Lisa.

Polefitnessinstruktøren forklarer og oppmuntrer, deltakerne klapper for hverandre og gir støtte. I det lille rommet vokser en magisk atmosfære av skryt, dyktighet, beundring, selvsikkerhet, rytme, lykke, styrke og varmende klapp på skuldre.

Det er ikke lenger så skummelt å være sexy!

Det er svært utfordrende å styre kroppen akrobatisk og mikse statisk styrke med myke og bøyelige innslag.

Det er liten tvil om at mosjonsformen styrker musklene i armene, sidemuskler og coremusklulaturen i magen, rumpa, lårene og leggene.

- Da prøver vi oss på diamanten, sier Lisa og skifter moves rundt stanga.

- Det er veldig gøy å leke deilig og samtidig trene! Man lærer det ganske fort, mener Vera Heggenhougen og får støtte fra Zabrina Wennemo;

- Det er heller ikke skummelt, vi er klasser på bare fire stykker og det er ikke flaut i det hele tatt, smiler hun.

Konklusjon

Vi synes at pole dancing er en fantastisk treningsform! Det er utrolig utfordrende og styrker kroppen på steder du ikke en gang visste eksisterte. Dagen etter er vi støle i stort sett hele kroppen og kjenner at vi har jobbet hardt, særlig i armer og mage.

Dersom du ønsker å stramme opp kroppen til bikinisesongen råder vi deg å begynne på pole dancing kurs, du er nærmest garantert resultater. Dessuten gjør kurset deg mer fornøyd med deg selv og kroppen din. Og selvsikkerhet er alltid sexy!

Visste du dette?

  • Den uskyldige viktorianske maidansen med påle kan ha hatt sine røtter i hedensk fruktbarhetsdans. I England er det kjent som Morris Dancing, en feiring av 1. mai.

  • Noen mener pole dance har røtter lengre tilbake enn den 12. århundre.

  • I England foretrekker mange å snakke om Pole Fitness, kanskje blir dette mer behagelig for en kultur kjent for å være litt "uptight" når det kommer til seksualitet?

  • Myter sier at striptease oppsto i historien om gudinnen Inanna som måtte ned i underverdenen for å redde sin kjære. Ved hver av de syv portene måtte hun kle av seg et sjal eller et smykke. Så lenge hun var i underverdenen lå jorden øde. Noen mener denne myten ble spilt ut i dansen av de syv sjal til Salome, datter av kong Herodes, som nevnes i den nye testamentet. Men selv om det nye testamentet nevner dansen til Salome, ble avkledningen av hennes syv slør først nevnt i Oscar Wildes teaterstykke "Salome" som kom i 1893.

  • Noen mener dette var opprinnelsen til den moderne form for striptease. Striptease som en underholdende dans, har tatt inspirasjon fra magedans, indisk dans og mange forskjellige stiler opp gjennom tiden.

    ( Kilder: Verticaldance.com, Visit4info.com )

  • Les mer om Pole dancing på Charlottesometimes.no !

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning