Kvinneguiden tester kroppspleieprodukter!

Har du lyst til å skjemme deg bort litt, men har ikke råd til full service hos en hudpleier? Kvinneguiden har testet kroppspleieprodukter du kan skjemme deg bort med hjemme!

Publisert Oppdatert
Norske kvinner har kastet seg på spa- og velværebølgen, men enn så lenge er salongbehandlinger såpass dyrt her i landet at man med fordel kan lage seg sitt eget spa hjemme. Kvinneguiden har testet kroppspleieprodukter som alle lover frisk, myk og velduftende hud!

Vi har valgt ut tre produkter, en kroppskrubb, en dusjsåpe og en bodylotion fra tre produsenter, Bodyshop, Spa Reflections og GloSpa.

Bodyshop


BodyShop er kjent for sitt store utvalg i alt fra kremer og såper til sminke. At produktene lukter himmelsk og i tillegg ikke er testet på dyr er jo heller slett ingen ulempe. Vi valgte Bodyshops Mangoprodukter til testen:

Mango Body Scrub er en skrubbegele med sukkerkorn. Skrubben lukter herlig frisk mango, og skal både mykgjøre og gi fukt til huden. Geleen kjennes god på huden, og sukkerkornene er ikke grovere enn at det er behagelig å massere skrubben skikkelig inn i huden. Etter massering preller vanndråpene av huden, og det ser ut til at huden har blitt både glattere og fått økt fuktinnhold.

Terningkast 5

Mango Bath & Shower Gel lukter like godt som sukkerskrubben, men dusjgeleen er uten skrubbekorn. Den er såpefri, skummer godt og får huden til å lukte himmelsk, men bortsett fra det virker dette som en ganske ordinær dusjgele.

Terningkast 3Bodyshops Bodybutter er manges favoritt. Fuktighetskremen kommer i en stor krukke og fås i et stort antall varianter, alle med ulik lukt. Mangoversjonen passer for tørr hud, og er fyldig og rik i konsistensen. Dessverre blir den friske mangolukten fra de to andre produktene kamuflert bak en kremaktig mangoliknende lukt, som blir litt kunstig i forhold. Huden kjennes myk og glatt, men lukten kan nok bli i overkant mye hvis man bruker kremen hver dag. Virker effektivt på tørr hud.

Terningkast 5

Spa Reflections


Spa Reflections er foreløpig et forholdsvis ukjent merke, selv om produktene selges i alle Vita-butikker over hele landet. Serien inneholder produkter som dusjgele, skrubbekrem, fotkrem og skumbad, og Dødehavsalt og eteriske oljer er vesentlige ingredienser i produktene.

Salt Body Scrub består hovedsaklig av havsalt og oljer. Dette gjør at innholdet i krukken skiller seg, og man må røre rundt i den før bruk, slik at saltet og oljene blander seg. Produktet lukter rent og friskt, men lukten er ikke fremtredende. Skrubben er ganske grov, og selv ved lett massasje kjenner man at huden blir skrubbet godt. Siden skrubben inneholder salt bør man være forsiktig dersom man har sår eller utslett, da saltet kan føre til svie og irritasjon. Ved forsiktig bruk er denne skrubben super til tørr og flakete hud.

Terningkast 5

Exfoliating Salt Body Wash er en dusjgele med bittesmå saltpartikler som skal mykgjøre huden og gi fuktighet. Dusjgeleen skummer godt, og gir silkemyk hud som virker fuktbalansert. Dusjgeleen er mild nok til bruk hver dag, og de små saltpartiklene gjør dusjgeleen til noe mer enn bare en kroppsåpe.

Terningkast 5


Smoothing Body Soufflé er en rik bodylotion, og også denne inneholder havsalt og oljer, blant annet peppermynteolje, som gir en avkjølende effekt. Bortsett fra det er denne kremen ganske så ordinær, og selv om huden virker glatt og myk er det et eller annet som mangler.

Terningkast 3

GloSpa


GloSpa er et helt nytt konsept i Norge. Tanken er at spakunder skal kunne kjøpe med seg velgjørende produkter med hjem, og GloSpa-produktene selges derfor kun hos hudpleiere.

GloSpa Smoothing Salt Scrub er en rosalilla skrubb som består av salt og olje. Som med Spa Reflections-skrubben må man blande godt, siden ingrediensene skiller seg. Skrubben inneholder solide saltkorn som skrubber godt, og huden blir glatt og ser sunn ut. Forskjellen på denne skrubben og Salt Body Scrub fra Spa Reflections er at GloSpas variant lukter ganske kraftig av lavendel og mint, noe som fører til en kjølende effekt på huden.

Terningkast 5

Moisturizing Body Wash med lukt av grønn te og jasmin er en lett og skummende dusjgele. Geleen gjør godt rent og lukter også godt, men som med Bodyshops variant er det et eller annet som mangler.

Terningkast 3GloSpas Body Butter er rik og fyldig, og kan være litt vanskelig å smøre ut. Samtidig gjør den tyktflytende konsistensen at huden blir silkemyk og glatt. Stort pluss for at produktet kommer i en praktisk tube istedenfor krukke!

Terningkast 6!

i_202515 i_202514 i_202513 i_202520 i_202519 i_202521 i_202518 i_202517 i_202516

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning