Kvinneguiden tester: Håndkrem!

Fra sprukken og tørr til mild og silkemyk. Vi har tatt hensyn til hendene våre denne gangen og testet håndkremer.

Publisert Oppdatert
Tenk over hvor mye du bruker hendene dine hver eneste dag. Klimpring på tastaturet, vasking og skuring, bæring og holding, gestikulering og forklaring. Hendene dine er to av de viktigste redskapene du har, de er involvert stort sett hele tiden og derfor bør de tas godt vare på !

Vi ble leie av å ha tørre og slitne hender, derfor har Kvinneguiden testet fem typer rimelige håndkremer denne uken.

Konklusjonen vi kom frem til er at alle håndkremene i og for seg fungerer greit i hverdagen, de er gode å ha stående på pulten eller pauserommet for bruk tre - fire ganger for dagen. Enkelte må man kanskje smøre seg oftere med og andre kan bruke litt tid på å trekke inn i huden, eller kjennes litt for feite i konsistensen. Likevel er resulatet jevnt over forholdsvis likt.

De fem håndkremene vi valgte ut, fikk vi kjøpt i kjedebutikker og alle ligger stort sett på samme prisnivå mellom 30 og 40 kroner, bortsett fra Ahava som koster 100 kroner. Følgende kremer ble testet: Dove Protective Hand Balm, Atrix Intensiv Handcreme, Avaha Mineral Hand Cream, Natusan 24 hour moisture hand cream, Vaseline Intensive Care Hand & Nail Lotion.

Avaha Mineral Hand Cream:
Kommentarer:

Kremen føles silkemyk når man tar den på, konsistensen er fet og den lukter rent men mye! Det føles som om man får en læraktig hud av den, myk men ikke fet.

Den kjennes sunn ut, minuset er at den bruker litt tid på å trekke inn i huden. Hadde denne kremen hatt en mildere lukt hadde den kommet høyere opp.Vaseline Intensive Care Hand & Nail Lotion:
Kommentarer:

Også her er meningene delte: Det positive som kommer frem er at den lukter godt og trekker raskt inn i huden, og hendene holder på fuktigheten en god stund. Minuset er at den ikke gir nok fukt.

Fin dersom du ikke har så tørre hender i utgangspunktet, og hvis du syns det er greit å smøre deg forholdsvis ofte. Har du svært tørre hender kan det hende denne kremen gir for lite.Natusan 24 hour moisture hand cream:
Kommentarer:

Her er oppfatningen delt; Den lukter godt, føles myk og hendene ser myke ut etter bruk. Og: Den virker vaselinaktig og er klissete. Kremen er litt vanskelig å smøre ut, men dersom man har god tid virker den godt.

Konklusjonen er at kremen fungerer godt, men at det tar tid før den absorberes. En grei hverdagskrem!Atrix Intensive Handcreme:
Kommentarer:

Den lindrer godt men etter tretti minutter er hendene tørre igjen, konsistensen er litt for fet og lite effektiv. Kremen legger seg som et lag oppå huden, og lindrer kanskje symptomene, men tar ikke knekken på tørr hud.

Den lukter faktisk litt sur badematte eller billig såpe fra et offentlig toalett (!), men den grønne emballasjen bidrar til at vi får en sunn feeling allikevel.Dove Protective Hand Balm:
Kommentarer:

Det lukter sterk parfyme når du smører hendene inn med den. Man kjenner at den svir og stikker litt med en gang man tar den på, men den føles myk etterhvert.

Vi fikk faktisk røde prikker i huden av den! Det kan derfor virke som om denne ikke passer til sensitiv hud. Den har en god bodylotion-konsistens, men hvem vil vel ha røde parfymerte hender..?Alle foto: Linn T Lie

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning