Kvinneguiden tester: Ferietilbud på nett!

Skal du unne deg en storbyferie er det naturlige valget for mange å bestille på nett. Men hvilken av reiseformidlerne er best?

Publisert Oppdatert
Det har for lengst blitt svært vanlig å bestille reiser på Internett for å spare tid og penger. Det er greit å ha kontroll selv, og det kan også være morsomt å surfe på nettet etter den perfekte sydenturen eller storbyferien som du selv har vært så flink å sette sammen.

Slik ble testen utført

Denne gangen har redaksjonen testet ut fire forskjellige reisenettsteder som tilbyr brukere å lage sine egne pakkereiser til storbyer. Vi valgte ut fire av de store, reisefeber, marcopolo, bridge-travel og gotogate. Hovedvekten ble lagt på brukervennligheten - noe som inkluderer oversikt og design, men vi kikket også på hvor mange valgmuligheter man hadde, samt prisen.

For å gjøre det lettest mulig har vi søkt etter pakkeløsninger for en storbyhelg for to personer. Ferden går fra Oslo til London, fra torsdag 9 til søndag 12 august.

Konklusjon:

Når man leter etter pakkereiser på nett er det viktig at valgmulighetene er mange. Det absolutt beste er at man kan skreddersy sin egen reise, samtidig som det kan være greit at nettsidene har ferdige pakker klare som alternativ slik at man kan velge dette om man ønsker det.

Poenget med å bestille reiser på nett er at det skal være lett og greit. Derfor må det gå raskt og det må være enkelt å navigere, ombestemme seg uten at man må gjennom en lang prosedyre på ny, og de billigste tilbudene skal vises først.

Det er liten tvil om at netthandelen tar over på de fleste områder, derfor er det også nødvendig at reisenettstedene sørger for å gjøre valgene for brukerne så enkle som mulig i tillegg til at tilbudene er gode.

Marcopolo.noMarcopolo.no kaller seg eksperter på Thailand, men vi ville gi de et forsøk når vi nå skulle søke etter en storbyhelg i London. Forsiden er ren og ryddig til tross for at den inneholder mange elementer. Søkefeltet, der man velger avreisetidspunkt, antall reisende, samt romtype, ligger rett på forsiden.

Søkeresultatene er genialt satt opp i en grundig oversikt. I motsetning til mange andre reisesider trenger man ikke først å velge fly, for å så velge hotell. Hos marcopolo får man opp en matrise som krysser alle flyselskaper med alle hoteller. Dersom man ønsker mer informasjon om hotellene kan man klikke på hotellnavnet, og et nytt vindu åpner seg. Bildefremvisningen i dette vinduet er litt klønete, siden man må gå tilbake til forsiden hver gang man ønsker å se et nytt bilde.

Når man har valgt ønsket hotell og ønsket flyselskap går man videre til neste side, der man kan velge hvilken flyavgang man ønsker.

På neste side får man en oversikt over flyreisen, hotellet og totalprisen. Her er det lagt til 49,- per person som en "garanti ved flyselskap-komkurs", samt 224,- i avbestillingsgebyr. Disse tilleggene kan man fjerne selv dersom man ønsker det. Den billigste turen vi fant kom på 4488 kroner totalt.

+

-

Ryddig "Garanti ved flyselskap-konkurs" og avbestillingsforsikring er haket av automatisk
Genial søkefunksjon


Reisefeber.no:


Rett under banneren ligger menylinjen og det er enkelt å finne frem til undersiden "Pakkereise". Siden er ryddig og man finner raskt det man leter etter. Når man trykker seg inn på pakketilbudsknappen, dukker forskjellige tilbudsdestinasjoner som er billigst for øyeblikket opp. Dersom datoen passer deg, kan du være heldig å gjøre gode pakkekupp.

Det positive med reisefeber.no er at du også kan skreddersy din egen pakkeløsning der du bestemmer dato for reise, flytid, bydel og hotell, gjerne i lengre tid fremover. Det er altså stor valgmulighet på siden.

For de som ønsker en helt ferdig pakke uten å måtte lete etter billigste flyreise og hotell, er kanskje dette mer tungvint.

Da vi søkte på pakketur fra Oslo til London 8-12 august, dukket det opp 26 forskjellige alternativer, og reisefeber.no starter med å liste de billigste pakkene først. God oversikt med bilder og kart gjør at det er lett å bestemme seg og alternativene er flere.

Det billigste tilbudet på pakketur for to personer fra Oslo til London i det aktuelle tidsrommet kostet 2846 kroner per person, 5692 kroner til sammen. Prisen inkluderer da flyreisen, skatt og overnatting på hotell.

+

-

Ryddig Tungvint om du foretrekker en ferdig løsning
God brukervennlighet


Gotogate

Designet på siden gjør det svært enkelt å finne frem, det er ryddig og appellerende for øyet, og menylinjen er noe av det første man ser. Pakketilbudet står rett under banneren sammen med de beste tilbudene for øyeblikket.

Når vi klikker oss inn på pakketilbudet dukker det opp seks klare pakketilbud til forskjellige byer i Europa. Man får også fem pakketilbud til byer i USA og Asia.

Det negative er at man ikke kan velge å lage sin egen pakke som inkluderer fly og hotell. På siden må man velge fly og hotell hver for seg, det gjør at det tar lengre tid og at det lett kan bli dyrt. I tillegg er det vanskelig å få oversikt over totalprisen.

Likevel er det positive med de allerede ferdiglagede tilbudene at de kan være interessante for kundene som ikke orker å lete etter det billigste eller beste selv men som vil ha noe pakket og klart å velge imellom.

En fin side om du har hastverk og trenger noen kjappe tilbud!

+

-

Enkelt å finne frem Få ferdigpakker/byer å velge mellom
Vanskelig å se totalpris om man bestiller hotell og fly hver for seg


Bridge-travel.no


"Storbyeksperten" kaller Bridge seg, noe som får oss til å ha høye forventninger. Byrået formidler reiser til et femtitalls storbyer, og har en kort faktainformasjon om alle byene. Når man først åpner bridge-travel er siden gul og blå, og selv om en oversikt over reisemål og bestillingsknappen er lett synlig fremstår den litt rotete. Når man klikker på "Bestill"-knappen åpner det seg et nytt vindu, denne gangen går fargene i rødt og oransje. Litt forvirrende, men vi holdt tungen rett i munnen!

Selve søkesiden er oversiktlig og grei. Dersom man ønsker det kan man velge hvilket flyselskap man ønsker å fly med, så vil man kun få opp treff som inkluderer flyreise med dette selskapet. Man kan også velge når på døgnet man vil reise, og hva slags hotellstandard man ønsker.

Neste skjermbilde viser en oversikt over tilgjengelige fly. Dessverre viser denne oversikten bare flyavganger fra ett flyselskap av gangen, vil man sjekke andre flyselskaps priser må man velge dette i en rullgardinmeny øverst på siden. Til høyre for hver flyreise er det lagt til et "pristillegg" som varierer fra -75 til 425 kroner. Hva dette tillegget trekkes fra eller kommer i tillegg til er ikke mulig å se.

I neste skjermbilde velger man hotell fra en oversikt. Hotellprisene varierer fra 3195,- til 4770,-. Dersom man nå ønsker å gå tilbake for å endre reisetid, flyselskap eller annet må man begynne helt på nytt, siden det ikke finnes noen tilbake-knapp.

Mot slutten av bestillingen får man opp en prisspesifikasjon. Denne inneholder en grunnpris samt en oversikt over de rabatter man har fått, for eksempel internettrabatt. Ved å velge den rimeligste flyreisen og det billigste hotellet endte vi opp på en pris på 5990.

Bridge-travel trekker ikke hele beløpet fra kortet ditt dersom du bestiller mer enn 45 dager før avreise, men et depositum på 1000,- vil trekkes umiddelbart. 35 dager før avreise vil resterende beløp trekkes. Disse betingelsene varierer i forhold til hvilket tilbud man benytter seg av, noe som kan virke klønete.

+

-

Informasjon om reisemålene Rotete/dårlig brukervennlighet
Krever ikke full betaling ved bestilling lang tid i forveien, kun depositum Dyrt


Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning