Kvinnedagen

Hva vet du om kvinners rettigheter?

Test kunnskapene dine i anledning kvinnedagen.

Kvinnedagen

Start quizen

Publisert Oppdatert

Er kvinnedagen verdt å markere?

Selvsagt, sier de tre kvinnene vi har intervjuet i dag.

- Kvinnedagen for meg betyr mye. Det er både en dag for politiske krav, for å vise solidaritet for resten av kvinnene i verden, sier Ane Kristine Aadland ved Kvinnegruppa Ottar, Bergensgruppen.

- Norge er jo ett av verdens mest likestilte land, kvinnene er i lønna arbeid, gjør det svært skarpt på skolen og tar høyere utdanning, vi har gode fødselsrettigheter som gir oss gode muligheter å fortsatt være i jobb. Men fremdeles er det tydelig ulikheter mellom kvinner og menn, sier Aadland videre.

Hvordan var historien igjen?

Selv om norske kvinner i dag selv kan bestemme hva de skal utdanne seg til og hva de skal jobbe med, var dette langt fra realiteten for bare noen ganske få tiår siden. Og i mange land er det langt frem.

Å selv gjøre valget om å avslutte et svangerskap er også en rettighet de fleste unge norske kvinner i dag ikke kunne tenke seg å leve uten, men vet du egentlig når loven trådte i kraft? Hvordan var det før? Hvem var det som kjempet for disse rettighetene norske kvinner i dag nyter godt av? Og er vi i mål?

Test deg selv og frisk opp kunnskapene dine i quizen på toppen av siden. Kanskje du lærer noe?

Og til slutt:

Gratulerer med dagen!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning