Kunsten å lage kort!

Å lage egne kort er både morsomt og enkelt. Eller det kan by på store utfordringer. Det er det som gjør denne hobbyen så spennende.

Publisert Oppdatert
PAPIRVALG
Det finnes utrolig mye forskjellig papir - og alt kan brukes! Du har kanskje allerede en del hjemme. Hva med et lekkert innpakningspapir? Eller fotokartong til fotoalbumet? Eller silkepapir fra en blomsterhandler? I tillegg finnes det masse forskjellig papir å få kjøpt, eller du kan lage ditt eget.

Papir og kartong
Papir finner du i mange forkjellige kvaliteter, tykkelser, farger og formater. Til kort bør papiret være min. 160 g og helst ikke mer enn 250 g. Vanlig kopipapir (80 g) i forskjellige farger kan brukes som dekor, men blir for tynt for kort.

Det finnes papir i alle tenkelige farger, med matt overflate, blank overflate, ruglete overflate, gjennomsiktig papir m.m. Papiret i seg selv kan være så lekkert at det nesten ikke trens å dekoreres.

Håndlaget papir
Du kan lage ditt eget papir. Dette kjennetegnes spesielt for sin "ru" overflate og har en helt annen struktur enn "normalt" papir. Ønsker du å vite mer om håndlaget papir vil du senere kunne lese artikler på Kvinneguiden om hvordan man går frem for å lage sitt eget papir.

Design papir m.m.
Design papir kan du lage selv med hjelp av PC'n eller kjøpe ferdig Men det finnes også mye annet spesielt papir som "japan papir", "spindelvev papir" med mer.

Andre type papir kan være:
Folie med hologrameffetkt
Dette er gjerne selvklebende papir som finnes i flere farger. Spesielt godt egnet til å lage julekort med - da er det gjerne fint med litt ekstra glitter og glans!

Glanspapir og folie
Dette papiret husker vel alle fra skoletiden - når kurver og kremmerhus skulle lages til jul. Det fungerer også meget godt til dekor på kort. Finnes i mange farger!

Silkepapir
Egner seg til dekorpapir.

<hr />

Artikkelen er laget i samarbed med Kreativ Hobby .

Diskuter / kommenter artikkelen HER .

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning